Víte, že v parní troubě Electrolux si můžete jídlo i ohřát? Program parní regenerace pomocí tepla a páry jídlo rovnoměrně ohřeje, ale nevysuší. I ohřívaný pokrm může chutnat.
Při vaření v parní troubě tak není třeba používat nezdravé tuky ani jídla dramaticky dochucovat. Pára jídlu ponechává vzhle chuť a obsah všech důležitých látek.
Pro méně zdatné kuchaře má navíc parní trouba nezanedbatelnou výhodu v tom, že v ní nelze jídlo připálit. Parní trouba je ideální volbou pro zdravé vaření, které zvýrazní přirozenou chuť potravin. Zároveň je možné tyto dvě. Ohřívání v parní troubě. Proto je možná přesnějším výrazem regenerace než ohřev.
Ohřev pokrmů v páře je kvalitativně nepřekonatelné a tvoří pomyslnou třešničku na dortu v celém procesu vaření. Multifunkční parní trouby vám umožní uvařit hned několik surovin najednou, aniž by přitom přejímaly své vůně. To znamená, že v parní troubě se peče zdravě.
Parní trouby spotřebují při práci mnohem méně elektrické energie a navíc se jedná o nejšetrnější tepelnou úpravu jídel. Funguje to totiž na stejném principu ohřevu potraviny od vodní páry. Rozdíl je pouze v tom, že při ohřevu jídla v páře v hrnci dodáváte páru zvenku, zatímco při ohřevu v mikrovlnné troubě již máte vodu uvnitř potraviny a vytváříte páru z ní.
Ne náhodou proto parní troubu milují muži, je to pro ně skvělá technická hračka. V parní troubě prostě nejde nic připálit, tvrdí Jan Meyer. Parní trouby jsou vedle vaření ideální i pro ohřívání jídla , protože je nevysuší, ale naopak oživí, jak někdy říkají kuchaři. Zvýrazní se totiž barva, příloha i. Máme parní troubu od Gorenje a indukční destku.
Mikrovlnku jsem nechtěla, protože mi to přišlo jako zbytečný. Ti si zatím vychutnávali tyto pokrmy v restauracích díky konvektomatům, které jídlo připravují pomocí páry a horkého vzduchu v různých poměrech a teplotách. Pára získává v domácnosti na oblibě.
Parní funkci najdete nejen u praček a žehliček, ale dnes již také v troubě. Parní trouba při pečení využívá kombinaci horkého vzduchu a páry, takže jídlo není vysušené a chutná božsky jako z restaurace s michelinskou hvězdou. Proti parní troubě hovoří pouze vysoká cena, která oproti mikrovlnce může být více než desetinásobná. Pokud si ale pořídíte parní troubu kombinovanou s horkovzdušnou, žádnou další troubu už nebudete potřebovat.
V takové můžete péct, jak jste zvyklí, funkce horkovzdušného ohřevu na závěr vykouzlí i křupavou. Každý recept obsahuje přesný návod na to, v jakém režimu spustit parní troubu, aby byl výsledný pokrm dokonalý.
Kromě samotných receptů tu najdete i další tipy na zdravé vaření a výhody přípravy jídla v parní troubě. Online kuchařku si na stánkách můžete také stáhnout v podobě e-book. Parní troubou se dá zcela nahradit klasická trouba i mikrovlnka, protože většina z nich umí péct i bez vody - klasicky teplým vzduchem. Voda se tam lije korýtkem v zásuvném tlačítku, má teplotní sondu na pečení masa apod.
Neohříváme v ní, protože to trvá. Nádobí do mikrovlnné trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.