středa 3. října 2018

Domaci chlieb varecha

V tých rokoch bol monopol veľkých pekární. Stávalo sa, že bol chlieb bez soli atď. Svokra sa ma pýtala prečo nepečiem chlieb doma? Nadiktovala mi recept čo som mala na jednu stranu.


Ešte aj teraz ho mám a usmievam sa keď sa pozriem na papier ako som mohla toľko písať, keď.

Viem, je tu už strašne veľa receptov na chlieb aj ja ich tu mám viac, ale tento si ukladám, aby som nemusela mať recept napísaný na papieriku alebo hľadať niekde na nete po stránkach. A hlavne ja som si ho upravila podľa seba a som spokojná, je vynikajúci. Vďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo z pultov. Tak pozrime sa na to, ako rýchlo a jednoducho sa dá upiecť chlebík. Múku preosejeme do misky,v strede urobíme jamku,rozdrobíme kvasnice,pridáme vodu a necháme vzísť kvások, pridáme rascu,ocot,soľ.


Dávam aj ľanové a slnečnicové semienka,ale dnes som robila bez,lebo už nemám,musím kúpiť. A tak sme skúšali podľa návodu upiecť chlieb z celozrnnej múky, použili sme program č.

Ak by niekto z vás mal receptár k tejto pekárničke, bola by som veľmi vďačná, keby ste mi. Do misky dáme múku, sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu. Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme a dáme ho kysnúť 8-hodín. Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete, alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.


Na úvod musím povedať, že chlieb nepekávam, aj keď vidím množstvo rozličných receptov. Väčšinou ma odrádzala zdĺhavá príprava a tie jednoduché nesplnili moje očakávanie. Až som uvidela chlebík, ktorý vyzeral podľa mojich predstáv. Po prečítaní receptu som zistila, že ak sa pustím do práce o také dve a pol hodiny zistím či aj chutí tak ako vyzerá.


Banánovo-čokoládový chlieb Vianočné recepty. Inšpirácie – medovníčky Popular Posts. Jednoduchý pudingový dezert s otvormi Najúžasnejší tvarohový koláč aký ste kedy jedli! Nejsem kuchař, zkusil jsem tento recept.


Výsledek: 3lžíce beru polévkové-je trochu nasládlý stačí dvě,vykynutí těsta- zdálo se mi málo po hodině nepatrné, vařechou jsem těsto lehce z boku prohnětl ne moc, nechal jsem dalších 45minut kynout. Zamiešajte cesto ráno a nechajte ho oddychovať aspoň šesť hodín pred tvarovaním a potom ešte hodinu nechajte rásť. Poznáte niečo, čo vonia krajšie ako čerstvo upečený domáci chlebík?


Veľa gazdiniek sa však chlieb bojí pripravovať doma, pretože majú pocit, že to nezvládnu.

Na príprave chlebového cesta však nie je nič náročné. Najnáročnejšie z celého procesu je miesenie, ktoré je ťažké pre ruky. V tomto recepte však miesiť nemusíte nič.


Recept na chléb, který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná mi mé dětství. Rúru predhrejeme na 1stupňov. Chlieb je po upečení vnútri.


Pred samotným pečením môžeme na povrchu cesta urobiť ostrým nožom niekoľko veľmi jemných zárezov. Po dopečení vyberieme chlieb z jenskej misy a dáme chladnúť na mriežku. Domáci chlieb v rúre pečieme cca hodinu. A máme hotovo, už stačí výborný domáci chlieb len vychutnávať.


Mnoho ľudí by si rado doma pripravilo svoj vlastný chlieb , veľa z nich ale odradí jedna vec – zložitá príprava. Veľmi často trvá príprava domáceho chlebe veľa času, ktorý väčšina ľudí bohužiaľ nemá. Recept na domáci chlieb , ktorý si dnes ukážeme ich ale tak ľahký že ho zvládnete pripraviť už za minút! Ja zijem s manzelom uz viac ako rokov v San Francisco a vzdy som chcela piect domaci chlieb. Dokonca som skusala rozne druhy domacich pekarniciek.


Rozhodla som sa zacat piest klasickym sposobom a po pol roku experimentovania som dosla k receptu ktory pracuje. Pri chudnutí je výhodné jedávať celozrnný chlieb. Celozrnný preto, že síce obsahuje rovnaké množstvo energie ako obyčajný, ale oveľa viac živín a vlákniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky