pátek 8. února 2019

Celestýnské nudle kluci v akci

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, které ochutíme solí a sekanou petrželkou. Ondrova kulinářská cesta po USA. Consommé se vaří z dvojitého vývaru.


Připravme se na rozsáhlejší kulinářskou akci. Tudíž si nejprve nachystáme klasický silný hovězí vývar z kostí, předního hovězího masa, zeleniny a koření.

Jakmile máme vývar hotový, můžeme přistoupit k dalšímu obřadu, který popisujeme v receptu níže. Celestýnské nudle do polévky - recept: Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Omytá kuřecí stehna a křidélka uvaříme v osolené vodě s celým pepřem v papiňáku.


Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji. Také si připravíme nudle : Smícháme všechny ingredience a usmažíme těsto na pánvi jako palačinku. Po otevření hrnce vyndáme maso, vložíme nakrájenou zeleninu.


Kuřecí skelety dáme vařit a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Když je polévka hotová, maso vyjmeme a do horké polévky dáme nudle , nebo je můžeme podávat zvlášť.

Rozšleháme vajíčka s mlékem a se špetkou soli, přidáme mouku, ušleháme a upečeme jako palačinku. Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓. Cca po půl hodině k vývaru přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme ještě asi minut. Polévku scedíme, přidáme zeleninu a celestýnské nudle.


Celestýnské nudle : ingredience smícháme do hladkého těsta a na středním plameni (teplotě) smažíme tenké placky, které po smažení nakrájíme na tenké proužky. Tak mají úctu k tradičním recepturám a vědí, že někdy méně znamená více. Proto se v jejich předpisu na šunkofleky objevuje jen velmi málo suroviny: těstovinové flíčky, šťavnaté „krátké“ uzené maso, cibule, vejce, sádlo, pepř a sůl. Kluci v akci jsou profíci. To je tajemství výtečných českých.


This feature is not available right now. Please try again later. Také se jim říká nudle celestýnské nebo omeletové nudle. Příprava je velice jednoduchá.


Ideálně na másle osmažím palačinky z jednoho vejce, asi ml mléka, – g mouky a špetky soli. Pak je stočím a nakrájím na tenké proužky. Protože máme celestýnské nudle rádi, občas experimentuji.

V této on line kuchařce naleznete mnoho receptů vhodných pro každou příležitost. Mléko a vejce se solí rozšleháme v misce 2. Postupně přidáme mouku a vymícháme hladké těstíčko 3. Na pánvičce potřené tukem pečeme tenké palačinkové placky 4. Porce nudlí zaléváme přímo na talíři horkým vývarem. Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky.


S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat něco pro své zdraví. Vyzkoušejte recepty špičkových českých kuchařů, které nachystali pro charitativní akci Polívková smršť. Salám s cibulí v aspiku o Jednoduchý salámový aspik.


Pikantní chuťovka, pohoštění na party i po ni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky