Do hrnce musíte ohřát vodu v konvici, pak tam dát knedlíky , vyzkoušet, na jaký stupeň a jak dlouho mikrovlnit, nakonec vám zbyde stejné množství našpiněného nádobí, jako když knedlík ohříváte klasicky na plotně. Jak mám ohřát knedlíky , aby nebyly vysušené? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou Pro koho je otázka zajímavá? Pokud vám nějaké knedlíky zbudou, uchovávejte je v lednici.
Pak je stačí jen ohřát na pařáčku a podávat. Pokud se vám knedlíky nechce plnit, udělejte je bez náplně a polijte je ovocným žahourem (rozvařené ovoce se sladem). Je to ten nejjednodušší a nejjistější způsob, jak knedlíky uvařit. Zatím vařím jen knedlíky houskové a houskové bez housky, taky plněné knedlíky většinou z kynutého těsta. Tento postup by měl být ale stejně aplikovatelný i na všechny možné další druhy.
Pokud jste měli rádi na knedlíky roztopené máslo, vyzkoušejte roztopený kokosový olej smíchaný se sladem nebo sirupem. Zbylé knedlíky uchovávejte v lednici. Až je budete chtít jíst, stačí je ohřát na pařáčku (pařáček umístit do hrnce s trochou vody, vložit knedlíky a cca minuty napařovat). Do pařáčku rozprostře předem navlhčený hadřík, na který klade kynuté houskové knedlíky (dle oblíbeného receptu) a hadřík jen přes knedlíky nahoře přehodí, aby nebyly vidět (je třeba počítat s tím, že knedlíky nabydou, tak dáme hadřík větší!!).
Není třeba jej dělat, knedlíky jsou vynikající i bez něj. Při vyndavání dáváme pozor. Nic se na ní nepřipeče a to doslova. To už je to vypnuté na ty knedlíky ty se ohřejí horkem z jídla. Jak na knedlíky aneb Rady našich babiček.
Tak vám vydrží dlouho teplé. Bramborové knedlíky můžete vařit i bez krupičky, ale budou o dost tužší. Aby se nerozvařily, přidejte do těsta lžičku octa.
Pokud děláte velké šišky, rozhodně se vám budou lépe porcovat na klasické knedlíkové plátky až po vychladnutí. Osobně to dělám tak, že knedlíky na přímou konzumaci dělám malé jednoporcové a přebytky zpracovávám do šišek, skladuji. Houskové knedlíky snadno a rychle? Sice jssem to nečetl důkladně, ale to základní, jak ohřát brambory, tu není. Knedlík chlebový, celozrnný, špaldový.
Ty napařované mi vždycky chutnali víc. Normálně v páře na pařáčku na knedlíky. Je to ale časově náročnější a když zrovna spěcháte nebo máte oběd s sebou v práci určitě nechte zapínat hrnec s vodou a knedlíky napařovat.
Stačí minuta a knedlíky budou napařené i bez mikrovlnky. Jak ohřát knedlíky bez napařováku? Nový příspěvek od mates úte 19.
Rád bych si ohřál houskové knedlíky a zjistil jsem že nemám napařovák na knedlíky. Anebo ještě rychlejší verze, jak zmazené knedlíky ohřát : dejte je do mikrotenového sáčku, přilejte pár lžic vody a uzavřete uzlem. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí, ještě za horka ji napěchujeme do mikrotenového sáčku, vytvarujeme natěsno do tvaru knedlíku a necháme vystydnout.
Poté ohřejte v mikrovlnce. Následně vložíme do ledničky a ponecháme v ní do druhého dne. Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme.
Domácí kynutý knedlík vaříme minut, neotáčíme a po vyjmutí ihned propícháme. Jak připravit jáhelno-rýžové knedlíky. Pokud nemáme obiloviny již uvařené, uvaříme je tak, že dáme na dno hrnce propláchnutou rýži, přidáme hrnky vody a přivedeme k varu.
Pak přidáme oprané jáhly, osolíme, přiklopíme a bez míchání vaříme na mírném plameni, až se voda vstřebá.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.