Celé palice mám pokaždé dobře usušené v temnu a suchu v proutěném košíčku a jen si odebírám. Medvědí česnek je sezónní bylinka, kterou můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Někdo si ho chce uskladnit v mrazáku, někdo zase použít při vaření, pečení nebo z něj připravit chutný pokrm na studeno, aby se v něm zachovaly všechny vitamíny. Receptů, ve kterých se bez česneku neobejdeme, je nepřeberné množství. Vyberte si ze stovek receptů na česnek zmrazování , které se vám budou snadno a rychle vařit.
Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření česnek zmrazování. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších česnek zmrazování receptů z čech i ze. Jakmile se stromy olistí, medvědí česnek se zatáhne do země a musíme si na něj počkat další rok. Jsou ale způsoby, jak si jeho výjimečnou chuť a vůni užívat celý rok. Moudré knihy opravdu radí česnek nepřidávat do pokrmů určených k mražení.
Já se tím řídím a když si např v době hojnosti navařím rajčatovou bázi, dám na to poznámku, že to chce po rozmražení doladit česněkem. Na bradavice funguje nejlépe čerstvý česnek , můžete použít i česnekovou šťávu. Předpokládá se, že hlavní antivirová složka v česneku, známá jako allicin, je chemická látka, která působí proti bradavicím. Před použitím česnekové kúry nejprve otestujte svou. Při zmrazování je podstatná otázka, jak dlouho lze nechat polotovary nebo hotová jídla v mrazničce.
Nejdéle, a to až měsíců, při optimálních -stupních, je možné zamrazovat některé druhy ovoce a zeleniny. Patří sem všechny bobuloviny, žluté melouny, půlky broskví a švestky. Uvidíte, že nedráždivé aroma medvědího česneku dodá chlebu neobvyklý šmrnc. Stejným způsobem můžete česnek použít do polévky, na rizoto, či do omáčky.
Použít ho můžete i do salátu nebo stačí česnekové listy. Pokud víte, jak zmrazit česnek na zimu, můžete ušetřit většinu plodiny. Zmrazené plátky lze použít při vaření jako přísada do salátů, omáček a masných pokrmů. Tip k receptu na nakládaný česnek Pokud nemáte rádi česnek pro jeho ostrou chuť, je ideální vyzkoušet si ho naložit.
Naložený česnek má jemnější chuť a není tak štiplavý jako česnek čerstvý. Můžeme ho použít třeba jako přílohu k masu. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Pro jeho příznivé účinky na organismus ho právem řadíme k léčivým rostlinám. Pokud máte spoustu dýní a chcete je uchovat na delší dobu, můžete je zmrazit. Jak zmrazit čerstvou dýni. Zimní i letní dýně je možné zmrazit syrové i vařené.
Naši mají česnek uskladněný ve sklepě, ale není tam nějak chladno jako někde ve vinném sklípku, je tam sucho a šero. Ale nejdřív když ho sklidí, pořádně ho usuší. Sestřenka uskladňuje česnek v kuchyni na horní lince ve džbánu. Má to jako kytici, česnek je částečně se stonkem a vydrží jí dokud ho všechen.
Stejně jako cibuli, i česnek a zázvor můžete při vaření používat přímo ve zmrazeném stavu. I v tomto případě tak můžete ušetřit čas. Oloupejte a nakrájejte česnek nebo zázvor na malé kousky a dejte do mrazicího sáčku.
Zmrazit je můžete na dobu až měsíců.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.