úterý 21. dubna 2015

Peltierův článek teg

Chci dostávat informace o slevách a akčních nabídkách Pokud nechcete aby Vám unikly informace o novinkách, slevách a akčních nabídkách, udělte nám souhlas k jejich zasílání. Peltierův článek 90°C, 55W, o rozměrech 40x40mm a výšce 6mm. Tento článek pracuje na principu tepelného čerpadla. Na studené straně odebírá teplo a na teplé straně teplo opět vydává.


PN přechodů a jeho rozměry jsou 40x40mm. Je určen až pro teploty do 90°C trvale. Peltier Air Conditioner - How to make Peltier Air Conditioner using Water Cooled Hot Side System - Duration: 11:07.


Při zahřívání horké strany a zároveň chlazení druhé strany článek generuje elektrický proud. Pokud potřebujete, aby byl peltierův článek vodotěsný. Vybírejte ty s koncovkou (S), která značí, že jsou po celém obvodu zasilikonované.


Pokud koncovku (S) nemají nejsou vodotěsné. Existují i varianty s koncovkou (HTS) to znamená, že jsou do 225°C a zasilikonované. Kompaktní modul lze využívat i ke generování proudu, díky tomu nabízí četné možnosti aplikace.


Also take a look at my other buil a TEG USB Charger: ht. Když prochází proud obvodem se dvěma rozdílnými vodiči zapojenými v sérii (většinou bismut a tellur), jedna z jejich styčných ploch se ochlazuje a druhá zahřívá. Napětí na článku je závislé na rozdílu teplot a dosahuje jen malých hodnot (desetiny až jednotky V).


ZÁKLADNÍ POJMY A PROBLEMATIKA: 3. Jedna strana se ohřívá a druhá ochlazuje. Peltierovy články pracují na základě Peltierova jevu. Přepínat mezi chlazením nebo ohřevem můžete pomocí obracení polarity vstupního napětí. Tak mě napadlo zdali by nešlo něco s tím udělat - co asi nejvíc bude fungovat že si přes noc udělám velkou kostu ledu a přes den si z toho udělam takovou mini klimu. Diskuze, rady, nápady, postřehy v oblasti alternativních zdrojů energie, elektrorozvodů, elektrozařízení, regulace, komponent a úsporných spotřebičů.


S touto stavebnicí můžete snadno sledova. Mají velmi široké uplatnění v elektrotechnice a dalších oborech, kde je nutné chlazení od několika desetin až po. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Přeměna elektrického výkonu na gradient teploty. Jak již bylo řečeno je nutno předem konstrukci promyslet. Jaký výkon, kolik článků a jakého typu , jaké napájecí napětí.


S tou pojistkou jsem to zkoušel taky. Je to jakejsi drátovej typ. Obal je mosaz a vnitřek bude nějaká železná slitina, protože jde na magnet. Přestože technologie výše zmíněných součástek není v porovnání s jinými alternativními zdroji elektrické energie tak rozšířená, nabízí ohromné množství využití.


Zásilka u vás Zítra (2.) Při objednání do 13:00. Předpokladem je výkonnost celkového systému. Pokud peltierův článek není dostatečně dimenziován nebo pokud chladící systém nedovoluje.


Vše skladem, dobré ceny a rychlá doprava. Nejjednodušší pro nízké výkony a nízké teploty bude peltierův článek. Nechá se běžně koupit v obchodech s elektrosoučástkama (GME, GES,) Jen předpokládám, že je konstrukčně přizpůsobem pro použití jako chladič - Je jako zdroj el.


Jedná se o zařízení přímo přeměňující teplo z hořící svíčky na elektrickou energii. Z původního zařízení jsem nechal konstrukci z hliníkových ešusů, ale vyměnil původní 200W peltierův článek za dva menší ale zato obsahující více polovodivých můstků v sérii. Pracuje tedy při větším napětí a menším. Vytvoříme tím kategorie mnohem přesnější, než jsou obvyklé, na hierarchickém principu postavené katalogy (právě proto, že jeden článek může mít přiřazeno vícero tagů). Tagy podobným způsobem používá také populární server Flickr, sloužící pro sdílení fotografií.


Jednotlivé fotografie si uživatele označí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky