Kdyz si das search na „brine“ najdes spoustu receptu na vsechny druhy masa. Ja si nedovedu predstavit krutu bez. Je sucha jak trou asi to taky bude tim, ze ja kruty nera no vlastne americky kruty, ty nase kdyz jsme bydleli u Nymburka byly skvele.
Nas tatik, kdyz mel ji zabit tak vzal brokovnici a sestrelil ji ze stromu. Mezi jednotlivé vrstvy masa můžeme vložit česnek, pepř, cukr nebo cibuli. Dbejte na to, aby bylo maso v láku ponořené celé a nemohlo tak docházet k přístupu vzduchu.
Po uplynutí zhruba týdnů maso důkladně opláchneme teplou vodou , zavěsíme do místnosti s čerstvým vzduchem a teprve až oschne, přichází na řadu udírna. Nakládání masa není nijak náročné. Vše je sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to.
Unsubscribe from Radek Štěpán? Domácí nakládání masa na uzení je poměrně velká alchymie, jelikož každý z nás má jiný recept vedoucí k zaručeně vynikající pochutině. Pokud patříte mezi uzenáře začátečníky, jistě potřebujete několik dobře mířených ra které vám pomohou v případě nakládání masa na uzení. Napichování masa před uzením recepty, které budete milovat.
Naložení masa do láku probíhá z hlediska použití surovin podobně jako u suchého nasolení. Na maso se ale už lije předem připravený lák. Uzení je konzervační metoda, při které se maso nebo jiné potraviny tepelně upravují za pomoci kouře. Vlivem kouře a tepla dochází ke snížení vlhkosti, ztuhnutí.
Uzení masa je tak trochu věda, která má svá předem stanovená, základní pravidla. Zejména v případě uzení masa je totiž třeba klást opravdu velký důraz hlavně na jeho správné nasolení. Jde v podstatě o alfu a omegu celého tajemství při naložení masa určeného k uzení. Po uplynutí doby naložení, to jest – podle hmotnosti a velikosti jednotlivých kousků masa – po asi dvou až třech týdnech, se maso důkladně umyje teplou vodou , očistí a pak zavěsí do místnosti s čerstvým, proudícím vzduchem (samozřejmě je chráníme před hmyzem), a teprve po důkladném oschnutí může putovat do udírny nebo do komína.
Solení masa v láku: Solení masa v láku využijeme při nakládání větších kusů masa (celého bůčku). V tomto případě je maso naložené v láku déle než slanina, jde nám o to, ať nám sůl prostoupí celým kusem masa. Z pořadu, který běžel 29. Popis: Pravidla Evropské unie pro potravinářský průmysl pomalu vytlačují jakýko. Pokud máme menší kousky masa , můžeme je vložit do kamenné nádoby.
Takto naložené maso otáčíme každé dva dny, aby se sůl i koření dostalo do všech částí masa a to přibližně jeden měsíc. Pokud jsou kousky masa menší než jeden kilogram, postačí dva týdny. Není to poprvé, co se o síti Albert mluví.
Nedávno jsme řešili podobný problém týkající se mletého masa. Potom maso naskládám do velkého hrnce s vodou možno přidat i výše uvedené koření a osolit opět 5dkg-3dkg na 1litr vody. Maso nakrájíme na tenké plátky, na části sádla je zprudka opečeme, osolíme a opepříme. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na kostičky a několik mladých lístků z kedluben také nakrájíme nadrobno.
Tak veškerá masa , které budeme grilovat, péci v troubě, smažit na pánvi či upravovat v pánvi wok. Při grilování nesmíme zapomenout maso pečlivě otřít před položením na rošt a marinádou ho potom během grilování potíráme. Maso se skládá velmi těsně a povrch se zatíží. Celkové množství soli má být 5- hmotnosti masa.
Začátečníkům doporučujeme sůl zvážit! Maso do druhého dne pustí šťávu, která částečně zaplní prostory mezi masem. Aby bylo veškeré maso ponořené, doleje se nádoba těsně nad zatěžující prkénko vodou.
O tom, že kuřecí maso je často napíchané před zmražením vodou , aby bylo těžší a tím pádem dražší, se mluví poměrně často. Podívejte se na video, které tuto podvodnou praktiku ukazuje v celé její kráse. Směs na napichování masa. I já připouštím, že tam voda být musí, tak co?
Zpracovatelé v masném průmyslu se snaží soustavou odporných praktik přesvědčit příjemce reklamy, že praktika napichování masa je pořádku. Jestli je v pořádku, proč si tolik lidí stěžuje, že masa je až půlka, když ho dají na pánev? Nejenom, že konzumace fosfátu je spojena se zvýšeným rizikem srdečních chorob, ale především jsou tyto látky zneužívány k tolik oblíbené praktiky napichování masa vodou a prodávání vody za cenu masa , kterou tak dobře známe v ČR. Máslo i výpek - Nejlepší je potírat krůtí pečeni přímo kusem másla. Naše babičky ještě radily ji na závěr pokropit studenou vodou , aby kůrčička křupala.
Odpočinout, naporcovat a podávat - Před rozkrájením má krůtí pečeně odpočívat nejméně dvacet minut. Zavarovani uzeneho masa do sklenic recepty, které budete milovat. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček. Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.
Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Ceny techniky byly tehdy mnohem vyšší, ačkoliv bude samozřejmě nutné zohlednit i technologický pokrok v současnosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.