středa 10. června 2015

Jak ohřát řízky v troubě

Zkuste náš fígl s naklepáváním a pikantní marinádou a upečte je v troubě – od těch smažených je nikdo nerozezná! Výhodou je také, že se na plech vejde více řízku, a proto se smažení řízku v troubě doporučuje, když připravujete jídlo pro více lidí a nechcete smažit řízky postupně. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici.


Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla.

C a nezapomeneme obrátit. Maso obalte v trojobalu, zprudka smažte na rozpáleném sádle a řízky vyjměte. Do velkého hrnce vložte tlusté plátky chleba a na něj položte řízky. Pečte přiklopené v troubě na 1stupňů, minut.


Chléb vsákne tuk a řízky budou šťavnaté a křupavé,“ prozrazuje Punčochář. Jak se dělají asi ví každý a proto přidávám jen zmínku o tom, že ve větším množství se dají řízky připravit v troubě. Máte chuť na máslový řízek?

Trvá to sice o trochu déle, ale jsou vynikající a nemusíte trávit čas u pánvičky. Můžete si tak připravit i kapra na Vánoce. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make crusty artisan bread.


Pokud dělám řízky , dělám je jen v troubě. Plech vložíte do trouby a pečete asi na 180°c, když jsou zespoda zlatavé, obrátíte je a pečete z druhé strany. Jak ohřát usmažené řízky recepty, které budete milovat. Na Štědrý den budu dělat letos poprvé řízky (vepřové, kuřecí, plněné) pro celou velkou rodinu, která se schází u mojí mamky.


Máma vždycky stála dvě hodiny u pánve a to já nechci. Olej se samozřejmě nespotřebuje, dá se při správné péči a uskladnění použít ještě několikrát znovu. Ale nejde řízky smažit na několika lžících oleje. Jak běžné řízky , tak řízky dopékané v troubě potřebují stejné množství oleje na smažení. Jak smažit řizky v troubě recepty, které budete milovat.


V této verzi navíc ani nemusíte dloubat do bublajícího řízku a přemýšlet, kdy asi tak bude hotový. Jestli ještě s napětím čekáte nějakou zápletku, tušíte správně. Recept nebo spíše postup je velmi jednoduchý.


Rize praktický důvod je ten, že při smažení v troubě pak dva dny nesmrdí celý byt.

V případě, že je maso velmi měkké až blátivé, je nutné mouku před obalováním řízků v troubě silně nahřát. Po deseti minutách toto pěchování opakujeme, pak už pokračujeme běžným způsobem, kdy řízky namáčíme v rozšlehaném vejci (pozor, nepřidáváme k vejci ani vodu, ani mléko) a nakonec silně upěchujeme plátky masa v čerstvé strouhance. Bibinko,tuto směs také ráda používám.


Já do naklepaných řízků vetřu prolisovaný česnek,malinko kápnu olej a vmasíruji do masa. Pak plátky položím na sebe a zabalené ve folii nechám v lednici do druhého dne. Jen jak je pak smažím v troubě ,tak je dělám v pekáči na peč. Jedeme na stavbu a memám tam mikrovlnku ani troubu. Chci udělat řízky , ale nevim jak je ohřát.


Napadá mě nad párou, ale mám strach, že budou rozmočené. V době „předmikrovlnné“ se ve všech kuchařkách radilo ohřát řízky na páře a nebo je na kousku tuku znovu osmažit. Jiná rada zněla ohřát je v suchém kastrolku ponořeném do vodní lázně. Troubu rozpálím naplno, dám do hlubokého plechu olej a nechám v troubě rozpálit. Vložím řízky , troubu trochu stáhnu.


Když jsou z jedné strany růžové, obrátím je a pomalu dodělám. I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky