středa 10. června 2015

Nudle do polévky z polohrubé mouky

Jirko, to si fakt dobrý, když máš čas dělat i nudle do polévky. Domácí nudle do polévky z polohrubé mouky recepty, které budete milovat. Dělam nudle teprve par měsícu,učila mě kamarádka a ta už je dělá 20let,domáci vajička,pokojove teploty 250g hrube mouky a 250g polohrubé mouky a 5vajíček zamichám vidličkou a pak rukama těsto aby se nelepilo,udělám si valečky z toho těsta a zabalim do mikroten. Zkoušela jsem nudle z hrubé mouky , z polohrubé mouky - bez oleje - vždy jsem těsto vyválela do průsvitna, nechala proschnout cca minut, ale při krájení se mi slepily jednotlivé vrstvy a musela jsem je pracně ručně od sebe oddělovat.


Už nevím, co dělám špatně.

Nikdy jsem na vlastní oči neviděla výrobu domácích nudlí. Do těsta se nepřidává nikdy sůl, protože těsto pak zřídne. Můžete použít hladkou mouku 0 nebo polohrubou. Já dělám dokonce z chlebové mouky Babiččina volba a jsou výborné. Normálně je na 100g , jedno vejce.


To se na struktuře pozná i po uvaření. Ostatní komerční produkty proto doporučuji uvařit zvlášť. Milá Flo, děkuji za super článek o výrobě nudlí.

Souhlasím, že domácí nudle jsou zcela jiná kategorie než ty kupované. Já dělám těsto do zásoby pravidelně a po dlouhém zkoušení se mi jako nejlepší jeví poměr na vajíček, 4g hrubé a 1g polohrubé mouky. Ani nočky do zavářky ze stejného těsta nejsou od věci. Jen ty nejzákladnější: 2g polohrubé mouky , vejce a zhruba lžíce studené vody.


Připravené těsto nastrouháme na struhadle s většími dírkami a dáme uvařit potřebné množství drobení do osolené vody. Zbytek drobení dáme usušit a schováme na příští vaření. Drobení do polévky přidáváme podle chuti a potřeby. Noky do polévky – recept.


Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou petrželku. Pokud chceme, aby byly noky nadýchané, použijeme pouze hrubou mouku. Vaječné obláčky: vejce. Vejce s mlékem, moukou a solí rozšleháme.


Těstíčko za stálého míchání lijeme tenkým pramínkem do vroucí polévky a vaříme minuty. Jen lituji, že v té době jsem byla ještě malá na to, abych vyzkoumala, ze které mouky je má babička dělá. Protože recepty se různí, někdo je dělá z mouky hrubé, někdo z polohrubé , někdo zase z hladké.


K dobrému vývaru patří nudle , bezpochyby domácí nudle.

Někdo také lžičku oleje. Ano, v obchodě je dnes tolik druhů nudlí, že člověku oči přecházejí. Příprava domácích nudlí není obtížná. Spíš je náročná na trpělivost. Mrveničku někdy dělám do hovězí polévky.


Když náhodou nemám nudle , tak nastrouhám mrveničku. Nudle i mrveničku vařím zvlášť - ve vodě. Do polévky je přidávám až uvařené. Dělám je ale z polohrubé mouky.


A jak píše výbušna, tak i má mamka dávala mrveničku do houbové - zapražené polévky. Jak uvařit nudle do polévky. Nudle by rozhodně neměly chybět v žádném domácím vývaru.


A není nad nudle domácí. Udělat nudle do polévky doma není žádná věda. Nejvíce času překvapivě zabere jejich sušení. Máme-li nudle do polévky z obchodu, hravě je uvaříme během chvilky. Skrblík Vám poradí, jak uvařit nudle.


Paní Čuba má kapání do polévky obzvláště ráda a dává mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím jí chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, než právě cokoliv těstovinového, co se do polévek klasicky dává. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne :).


Krok 6: Z těsta můžete snadno připravit i široké vaječné nudle : trik pro jejich přípravu spočívá v tom, že plát jednoduše zarolujete a takto z něj odkrajujete už zamotané dlouhé nudle. Hotové je vařte v osolené vroucí vodě, nudličky pak přímo v polévce nebo je opět rozložte na utěrku či prkénko a nechte je do druhého dne dobře proschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky