Je dobře, že po dlouhé době, kdy byl k dostání jen česnek z Číny, v lepším případě ze Španělska, se opět objevil česnek pěstovaný v Čechách. Pak rozpustíme sádlo na mírném ohni, sejmeme s plotny a do horkého sádla přidáme česnek se solí a mícháme, až se spojí česnek se sádlem. Pokud máte na zahrádce česnek a jde do květu, tak když jsou ty šlahouny rovně tak je ostříhat a umlít se solí dát do skleniček a uchovávat v lednici.
Jak naložit česnek do sádla ( česneková pasta se sádlem ) K naložení česneku do sádla budeme potřebovat pouze česnek, sádlo a sůl. Je to jemnější než z česneků. Samozřejmě také sklenice s víčkem pro další uchování česneku.
Pasta ze zelených výhonků je výborná například na chleba se sádlem , na potření topinek, langošů a do nejrůznějších pomazánek. Připravíte ji jednoduše: Zelené česnekové výhonky umyjte a umelte (nejlépe dvakrát) na masovém strojku. V Maďarsku se langoše původně připravovaly v peci ze zbytků chlebového těsta a potíraly se sádlem s česnekem.
Se stěhováním do měst pec nahradil fritovací hrnec a dnes hrnec s rozpáleným olejem, ve kterém se tenké těsto vypeče do excelentní křupavosti. Pozor, lahvičky neplnit po okraj! Pasta má tendenci bobtnat a potřebuje místo pro rozpínání. Dá se do značné míry zabránit zalitím olivovým olejem.
Tématické fráze: recept na česnekovou pastu jak udělat česnekovou pastu česnekové výhonky rajčatová pasta s česnekem česnek v soli česnekova pasta se solí a tukem cesnekova pasta s rajcaty jak vyrobit česnekovou pastu pasta z česnekových výhonků jak se dela cesnekova pasta recept na česnek se solí česnek na langoše pasta. Tématické fráze: česneková pasta se solí recept jak zpracovat česnek česneková pasta nakladani cesneku do soli nakládání česneku rajčatovo česneková pasta česnek v soli zezelenal rajčatová pasta s česnekem česneková pasta recept česnek zezelenal cesnekova pasta zezelenala česneková pasta s rajčaty česnekova pasta se.
Na saláty a na cheba poze jemně nasekat a promíchat olivovým olejem a dát do plastových krabic uložit do lednice ,dobře se pak to z lednice nabíra. Také je způsob ještě rozsekat v robotu prosolit mořskou solí a pak opět promíchat olejem a zamrazit dělám to po léta a mám z tím dobré. Výborná je česneková pasta , kterou babičky připravovaly do zásoby. Při dobrém uložení (v chladu a temnu) jim vydržela i několik let.
Mezitím si oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Uvařené brambory necháme ve vodě, doplníme o utřený česnek, dochutíme mletým černým pepřem a přidáme vývar. Podle chuti přidáme koření a nakonec česnekačku omastíme sádlem. Do hotové česnekové polévky vmícháme rozšlehané vejce, chvíli povaříme a můžeme. Sterilované okurky, Papriková pasta , Česneková pasta nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.
Vybírejte vyzkoušené recepty na Česneková pasta nesterilovaná II. Pokud jste česnek sklidil jako já v polovině července, tak se vám letos už super bílá a nejchutnější česneková pasta zhotovit bohužel nepodaří. Příští rok to takto zkuste a budete určitě velmi spokojen nejen vzhledem ale i daleko lepší chutí.
Jemná pasta z česneku, je vhodná k přípravě teplé i studené kuchyně. Dá se použít k dochucování polévek, omáček, do mariná do salátů, jako základ do guláše nebo pod pečené maso. Jemná česneková pasta vhodná pro dochucení polévek, omáček, na gril marinády, do salátů. Soběslavi a Nedvědicích s týdenní produkcí tun.
Nechte své střevo odpočinout, vrhněte se na novoroční detox! Jako jsou oči oknem do duše, tak střevo je branou do těla.
Vstřebává se v něm většina živin, a tak se i jemná disbalance může projevit nepříjemnými pocity, únavou nebo problémy s pokožkou. A po svátcích plných výborného, ale také těžkého jídla tím. Domácí česneková pasta - recept. Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou naplníme do vymytých a vysušených skleniček.
Pokud vám zbyl nějaký česnek a bojíte se , že by se zkazil, dobrým receptem je česneková pasta bez soli. Máme ho vždy po ruce a pro ty kdo nemusí česnek konzervovaný solí, je to dobrý způsob, jak si ho uchovat jen s použitím oleje. Vyrábíme česnekovou pasta z moravského česneku. Nětčice nedaleko Kroměříže.
V nabídce máme varianty:ORIGINAL, CHILLI a BAZALKA. Zalijeme ho přiměřeným množstvím oleje a rozmixujeme tak, aby nám vznikla kompaktní, jemná pasta. S olejem není třeba to přehánět, ale je dobré vědět, že v tomhle případě funguje jako konzervannt, takže není dobré ho přímo ošidit.
Není na tom ovšem hledat žádné složitosti, není co zkazit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.