pátek 25. září 2015

Vše o klíčení

Vyrobit si čerstvé klíčky doma určitě zvládnete, stačí dodržovat pár pravidel. Pro klíčení doporučujeme nakupovat semínka přímo určená ke klíčení , bývají ošetřena předem a snížíte riziko kontaminace (viz níže). Nejprve je třeba semínka namočit, čas závisí na konkrétním druhu, ale mělo by stačit 12. Nápad klíčení jsem tedy nechala ležet a raději jsem si občas klíčky koupila v obchodě. Klíčky jsou hotový poklad.


Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a minerálů. Nakličování je naprosto jednoduché, přirozené a zvládne to opravdu každý. My jsme klíčení semen pečlivě otestovali, zde je výsledek. Bohužel jsem nenarazila na nikoho kdo by to dělal a tak to u mě upadlo v zapomění.


Chyběl a dodnes mi totiž chybí dost podstatný údaj – co z naklíčeného vlastně konzumovat? Klíčení – to mě zaujalo už před dlouhou dobou. Dobrý večer milá Wanietu, děkuji za Vaše hezká slova o těchto stránkách. Jsem ráda, že i Vám, čisté vegetariánce, mohou být v něčem prospěšná.


I když jako čistě vegetariánská míněna nejsou. K tomu se každý může dopracovat již sám :-) No, abych pravdu řekla, co se týče toho klíčení. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie.


Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Miska na klíčení je praktickým řešením pro rychlé naklíčení semínek a umožňuje snadnou manipulaci i péči o semínka. Misky na klíčení semínek a také sklenice na klíčení semínek se snadno udržují a také skladují. Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají.


Vše o klíčení

Máme je moc rádi my i děti a jejich klíčení je skutečně snadné a levné. Kupovat v obchodě se v dnešní době už běžně dají, ale přijde mi to úplně zbytečné a neekonomické. Koření obohatí jídlo o intenzivní chuť a originální vůni.


Kvalitní koření - nezapomenutelný zážitek. Objevte různorodé koření z celého světa. Vařte poctivá jídla s radostí a láskou pro vaše nejbližší.


Vše , co potřebujete ke klíčení semen. Pochutnáváte si na lahodných klíčcích, ale na jejich domácí přípravu si netroufáte? Pěstování klíčků je navzdory nejrůznějším námitkám velmi rychlé a nenáročné.


Důležité je samozřejmě vhodné vybavení a poté už jde vše téměř samo! Zvolili jsem ten nejjednodušší způsob klíčení. Fáze 1: Vzali jsem si sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ve víčku jsem udělali pomocí šroubováku a kladívka pár dírek.


Vsypali jsem do sklenice hrstku klíčky z čočky, munga, adzuki a slunečnice (dále již budeme popisovat jen čočku) a vše zalili vodou. A to zdaleka není vše ! Začínáme aneb co je potřeba? Pokud se jedná o první domácí pokus klíčení , je nejlepší volbou řeřicha setá.


Jinak vybírat lze z mnoha různých druhů semínek, převážně se jedná o luštěniny. Oblíbená a velmi zdraví prospěšná jsou semínka fazole mungo, cizrna, čočka, sója, hrách apod. Máte chuť na novou chuť? Potřebujete se prohřát?


Chcete si pochutnat na zdravém jídle? Tak tu pro vás mám lahodný recept s naklíčenou čočkou, rajčaty a zelenými listy a pár informací o důležitosti namáčení a klíčení. Namáčení a klíčení luštěnin a zrn, je velmi prospěšný zvyk, který zvyšuje hodnotu živin až trojnásobně.


Množství živin se při klíčení semen mnohonásobně zvýší. C se může zvýšit o 5 a to na úkor cukrů. Výrazně se také navýší obsah vitamínu B-komplexu.


Vše o klíčení

Naklíčeno ke zdraví - eshop se zdravou výživou a potravinami. Zajímáte se o zdravou výživu? Možná byste se rádi stravovali zdravě, a hledáte ty správné potraviny a postupy, které prospějí vašemu zdraví. V poslední době se jako civilizace stále potácíme s chronickými onemocněními různého druhu, a to v stále rostoucím počtu.


V rámci let, rozvoje vědy, techniky a našich vědomostí se i přes veškerou snahu nedokážeme udržet zdraví a radostní nezávisle na naší společnosti, našem okolí a finančních prostředcích. Nejlepší pěstitelské výsledky dává cibule kuchyňská v prostředí teplejším v poloze otevřenější, na středně těžkých půdách bohatých humusem, nevysýchavých. Zvýšení obsahu humusu v půdě o jedno procento zvyšuje výnos v průměru o pět procent.


Cibule je citlivá na kyselou půdní reakci, nejnižší mez je pH 5. V našich jídlech se moc často klíčky semen neobjevují. Naklíčený hrách, čočka a další dobroty v sobě ukrývají vitaminy a minerály v takové koncentraci, že vás nakopnou na celý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky