úterý 4. dubna 2017

Jak zpracovat brusinky

Brusinky rozhodně nejsou často pěstovaným ovocem. A je to vyloženě škoda, protože jde jednak o vynikající ovoce s mocnými zdravotními účinky jak plodů, tak celé dřeviny, jednak se o sebe brusinky starají víceméně samy. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu.


Subscribe to jak zpracovat brusinky Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Ano, přesně to jsou brusinky. Oceníte je nejen jako lahodný doplněk k svíčkové, ale také jako přísun vitamínů v době nemoci.


Připravit si lahodné zavařené brusinky doma je jednoduché. A jelikož právě startuje jejich sezóna, pojďme se podívat na ty nejlepší recepty na zavařené brusinky a jejich využití v kuchyni. Některé brusinky plodí i ve stých sto letech existence. Sušené plody by neměly být sířeny a doslazovány. Sušené brusinky slouží spolu s konopnými, slunečnicovými nebo chia semínky jako chutná a zdravá svačinka.


V kulinářství se brusinky používají na mnoho způsobů, u nás známe brusinkovou omáčku, brusinkovou marmeládu, brusinkovou šťávu, víno, atd. Nemusíte však za brusinkami jen do lesa, můžete si je vypěstovat na zahradě, nebo dokonce i doma v květináči. Pěstování brusinek krok za krokem.


Vědci zjistili, že brusinky svařené do želatiny, která je základem slavnostního pokrmu, zabraňují bakteriím usazovat se nejen v močovém měchýři, ale i mezi zbytky potravy na povrchu zubů. Chrání je tak nejen před zkažením, ale i před zubním kamenem. Přes zimu nevyžadují zvláštní péči, jsou totiž mrazuvzdorné.


Obalte je listím nebo chvojím, tím je ochráníte před vymrznutím či uschnutím. Můžete z nich uvařit omáčku, marmeládu, vyrobit si šťávu i víno. Existuje celá řada receptů na to, jak zpracovat brusinky. Udělejte si jednoduchou marmeládu nebo rybíz à la brusinky Rybíz roste snad na všech českých zahrádkách. Drobné červené plody báječně zpestří sladká i slaná jídla.


Na výběr pro vás máme obojí, tak se do nich pusťte! A komu by to nebylo dost, může si dát brusinky i ve formě tekuté. Chodíme na ně především do lékárny, ale pokud se je přece jen rozhodneme pěstovat na zahradě, překvapí nás zpravidla velmi dobrou úrodou. Poradíme vám, jak zpracovat brusinky , aby vám nazmar nezbyl ani jediný plod. Nemůžeme na prvním místě nevzpomenout hojné léčivé vlastnosti brusinek.


Jak zpracovat brusinky

Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Už v té době byly brusinky často užívaným prostředkem při léčbě horečky, zažívacích problémů a otoků. Krom toho vědci v několika posledních desetiletích začali poukazovat na schopnost brusinek bojovat s infekcí močových cest a střev a na jejich potenciál v boji proti onemocnění dásní, srdečním chorobám a rakovině.


Cukr (2g) na obalení vsypte na plech a brusinky v něm postupně obalujte. Pokud se utvoří na plechu z cukru hrudky, přidejte nový. Obalené brusinky rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a nechte ještě pár hodin zaschnout.


The Medical News Today přináší podrobný pohled na toto zázračné ovoce se všemi jeho benefity, vitamíny a přínosy pro naše zdraví. Také se zaměřuje na tipy, jak je zařadit do svého jídelníčku nebo za jakých okolností pro nás mohou být brusinky škodlivé. Půda musí být nezaplevelená a obohacená rašelinou (kyselá). Nejlépe uděláte, přidáte-li do každé výsadbové jamky rašelinu pro azalky a rododendrony. Severoamerické brusinky jsou větší než brusinky , které známe z českých lesů, a dosahují přibližně velikosti olivy.


Naturevia vám nabízí celou řadu produktů s obsahem brusinkových extraktů nejvyšší kvality, které se liší silou a formou užívání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky