čtvrtek 13. července 2017

Gyros maso

Hodí se i na grilování masa. V tomto receptu je koření naprosto skvělé. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a zasypeme grilovacím kořením, promícháme a dáme péct do trouby.


Já pekla brambory v tefal hrnci. Gyros maso opečeme na oleji.

Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme rozkrojené housky. Pečivo přiklopíme a na talířku zdobíme na plátkem citronu a. Jsme specialisté na kebab. Naše firma se zabývá prodejem gyros grilů, příslušenstvím, prodejem masových produktů a vybavováním provozoven již více jak let. Najskôr si nakrájame kuracie prsia na malé kúsky.


Vložíme ich do misy a osolíme. Pridáme tiež gyros korenie a trošku oleja na premastenie.

Ak náhodou nestíhame, tak v chladničke nám to nemusí odstáť, ale chuť je potom lepšia. Zatiaľ si môžme nakrájať zeleninu na. Tzatziky, maso , hranolky, rajčata i zelí dávám zvlášť do mističek, aby si gyros mohl každý namíchat dle libosti a vlastní chuti.


Někdy na talíř připravuji i slanou palačinku, ale jídlo je tak syté, že to není potřeba. Já sama jsem byla v Řecku několikrát, kde jsem do sebe ládovala jeden gyros za druhým. Naše firma se víc než let aktivně zabývá velkoobchodním a malobchodním prodejem kebabu a příslušenství. Naším cílem je být lepší a kvalitnější než ostatní.


Připravit nakrájený sýr Eidam na mm silné plátky cca 5-0. Jak připravit maso na gyros ? I když gyros patří spíše k pokrmům typu fast foo celé tajemství se skrývá v dokonalém marinování masa, které je opravdu dlouho. K marinování se používá čerstvé koření jako oregáno, tymián, rozmarýn, chilli papričky a také sůl.


Můžete rovněž přidat prolisovaný česnek, cibuli. V miske zmiešame korenie s olivovým olejom a pridáme kúsky pŕs. Dôkladne premiešame (pozor v zmesi je už soľ, preto nesolíme). Necháme marinovať cez noc v chladničke.


Ak nemáme čas na dlhé odležanie mäsa, necháme marinovať aspoň pol hodinu, pričom mäso už nevraciame.

Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až koření obalí maso. Na rozpáleném oleji opečeme do červena. Podáváme s karí rýží a thajskou omáčkou. Mäsko je výborné, voňavé, u nás chutí každému.


Tip na bezvadný oběd nebo večeři. Pravda, někteří členové rodiny si vyžádají dvojitou porci – tak chutný a jedlý je gyros po domácku. Nejsme-li vyznavači islámské víry, jako masovou součást doporučujeme použít vepřovou panenku. Stačí, když ho okořeníme a necháme chvilku.


Z oleja, soli, mletého čierneho korenie, sušeného cesnaku a korenia na gyros vymiešajte marinádu a dajte do nej na kúsky nakrájané kuracie mäso. Maso je jemné, křehké, netučné. Dobre premiešajte a marinujte minút.


V širšej panvici rozohrejte malé množstvo oleja, vlož. POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, gyros korenie, kari korenie, mletá červená paprika, soľ - prípadne korenie aké máte radi, veľká žemľa (aby ste to nemuseli robiť 3x za sebou:), tatárka, kečup, hlávková kapusta, cibuľa, paprika, paradajka a akákoľvek iná zeleninová prísada. Kým sa pripravujú zemiaky, kuracie prsia umyjeme, nakrájame na menšie kúsky (prúžky) a zmiešame s olivovým olejom, gyros korením, soľou, paprikou a cesnakovým práškom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky