Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši.
Na kilogram česneku postačí gramů soli a trochu oleje. Příprava receptu na česnek naložený v soli : Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky a utřeme. Připravený česnek dobře promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček (například od dětské přesnídávky).
Recept na česnek v soli se může hodit, pokud potřebujete zpracovat větší množství česneku , což nemusí být vždy snadné. Skleničky povážeme navlhčeným dvojitým celofánem nebo pergamenovým papírem a uchováme v chladnu. Konzervace česneku solí recepty, které budete milovat. Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a. Oloupeme stroužky česneku z jedné hlavičky, vložíme je do sklenice a zalijeme olejem.
Olej působí jako konzervační činidlo a česnek jej zase ochutí. Olej pak můžete využít jako skvělou zálivku do salátů. Cibule i česnek se nejlépe skladují zavěšené.
Suroviny: palic česneku , hřebíček, celý barevný pepř, bobkový list, sůl, feferonky Na nálev: dl bílého vína, dl vody, g cukru, kávová lžička soli. Postup: Svaříme vodu s vínem, cukrem a solí. Se solí míchám utřený česnek taky. Soli ale přidávám méně (asi ). Přidávám ale navíc kyselinu sorbovou v doporučené dávce. Vzhledem k množství, v jakém se česnek konzumuje (třeba oproti nealko nápojům) jde o zanedbatelné množství.
Kořenová zelenina v soli , to je dobrá způsob jak efektivně zpracovat zeleninu, uchovat ji a zároveň do budoucna ušetřit čas a práci. Dělám tento: 5g česneku , 1g soli , 2g ztužený tuk. Rozmačkaný česnek smícháme se solí a necháme min odležet.
Vmíchámje do rozpuštěného tuku a zahříváme až do perlení. Vycladlou pastu do malých skleniček, uzavíráme až po vychladnutí. Nesterilujeme, vydrží i několik let.
Abyste nakládanému česneku dodali ještě víc chuti, přidejte k němu lžíci soli. Veškeré takové zpracování česneku je již v tomto článku. Předpokládám, že konzervace olejem by v tomhle případě neměla být problém. Paličky česneku rozebereme, jednotlivé stroužky oloupáme a prolisujeme nebo umeleme. Pokud si všimneme, že stroužky začínají sesychat, popř.
Oblíbené je také nakládání česneku do soli. V tomto článku: Skladování čerstvého česneku Různé způsoby konzervace česneku Reference. Používá se v mnoha receptech a někdy též pro léčebné účely.
Bude-li to kořen petržele, mrkev a kopr, získáte současně skvělý základ do polévek, na svíčkovou a na koprovku. Naložte si zeleninu do soli. Jde současné o způsob velmi jednoduchý a levný. Zelenina vydrží v soli několik měsíců a neztrácí chuť. A co je vlastně podstatou konzervace solí?
Sestřenka uskladňuje česnek v kuchyni na horní lince ve džbánu. Má to jako kytici, česnek je částečně se stonkem a vydrží jí dokud ho všechen nespotřebuje, což je tak do ledna. Já se skladováním česneku nemám zkušenost, vždy si koupím dvě, tři paličky v zelenině a mám ho v ledničce.
Dalším způsobem, jak si v kuchyni prodloužíte sezonu medvědího česneku , je bylinkové máslo. Hotovou směs dejte do mističky nebo malých formiček a nechte vychladit. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.