Jak našléhat mléko do kávy? Každý, kdo má alespoň trochu rád kávu ví, že espresso, capuccino či latte se neobejdou bez skvěle našlehaného mléka. Když si připravujeme kávu doma, tak většinou neřešíme, jakým způsobem do ní dáváme mléko.
Může to být samotné mléko , teplota, čerstvost, samotný šlehač, rychlost šlehání… Je toho zkrátka mnoho a chce to hodně experimentování, než přijdete, jak nejlépe na to. Třeba ale postupem času přejdete na černou kávu jako já a mléko už vás nebude trápit. Jak správně vyšlehat smetanu … a pár tipů ke šlehačce.
A kdo šlehá ručně v závěru už stejně polevuje #128578;. Tipy, jak ručně vyšlehat mléko do pěny Našlehanou mléčnou pěnu můžete vytvořit nejen pomocí trysky u kávovaru. Ruční šlehač mléka vám prokáže podobnou službu. Rostlinné mléko se dá našlehat stejně dobře jako to kravské.
Při šlehání mléka se může pokazit mnoho věcí. To se dozvíte v dalším díle našeho seriálu o přípravě cappuccina od Petry Davies Veselé. Před šleháním i při něm dbejte nejen na teplotu smetany, ale i na náčiní.
Ujistěte se, že mísa a metla nebo metly jsou opravdu studené, o šlehačce nemluvě. Jak vytvořit tu nejlepší mléčnou pěnu na cappuccino?
První varianta je jen pro opravdu líné hospodyňky. V robotu sice sníh uděláte velice rychle a snadno, má to ale jednu nevýhodu. Podstatou vzniku sněhu je totiž vmíchaný vzduch, kterého se v tomto případě tolik do sněhu nepodaří našlehat.
Ten pak zdaleka není tak pevný, jak by měl být. Cesta k dokonalému obrázku není úplně jednoduchá, ale základem je správně našlehané mléko , které se dá naučit docela jednoduše. To se pak spolu s dobrou kávou postará o skvělý chuťový zážitek. Prozradíme vám několik baristických tipů a ukážeme vám, jak doma našlehat pěnu na cappuccino skoro jako v kavárně. Tento typ domácích kávovarů má trysku uzpůsobenou tak, aby na ní dokázal našlehat mléko úplně každý.
Nicméně pokud znáte jemné sametové cappuccino z kavárny, tak asi budete zklamáni výsledkem. Pěna bude totiž velmi hrubá a na povrchu se objevují velké bublinky. Navíc může být mléko velmi řídké. I když miminko plně kojíte, někdy je třeba mléko odstříkat či odsát.
Třeba tehdy, musíte-li odejít mimo domov, anebo máte-li mléka nadbytek. Ideální je použít odsávačku, ale odstříkat mléko můžete i ručně. Chce to jen znát správný grif, aby odstříkání nebylo bolestivé a prsy jste si nepohmoždila.
Tak také přidám své uložené babské rady: sníh - bílky šlehat nejprve pomaleji, poté zrychlit, raději malá vejce-mají málo vody,bílky v míse uložíme přes noc v misce zakryté folií, vyndáme z lednice a necháme stát alespoň ½ ho čisté mísy bez mastnoty a pozor na plasty-mohou obsahovat tukové složky, raději mísy skleněné,keramické,kovové -nejprve na. Jak poznat správně vyšlehaný sníh Sníh je správně ušlehán, když po vytažení metly zůstanou na jejích koncích stát vytažené sněhové špičky, které se neohýbají. Také můžete nádobu, ve které sníh šleháte, obrátit dnem vzhůru , pokud v ní sníh zůstane pevně sedět, aniž by se pohnul, je správně ušlehaný.
Bělostný sníh z bílků tvoří základ sladkého pečení. Moučníky díky němu budou nadýchané a pusinky křehké a křupavé. Jediná moje šance, aby se mi zahojila ragada, bude to, abych odstrikavala mleko rucne a nekojila.
Odsávačka ragadu otevira, tak to není řešení a nic jiného absolutně nefunguje. Rucne ale odstrikam stezi 25ml a jenom predni mleko. Trapim se s tim vzdy pul hodiny,pak maleho prilozim,protože už jsem zoufala,ze to nejde. Kolik bych měla být schopna odstrikat? Představte si, že můžete mít domácí, čerstvou šlehačku do svých dortů a dezertů.
Je to jednodušší, než byste si mysleli! Zde najdete perfektní recepty na hustou, sladkou smetanu, která neobsahuje žádné konzervační látky. Poslední dobou se mi nedaří ručně našlehat šlehačku.
Mám jí takovou skoro tekutou ( do svého kafe to naleju, ale návštěvě bych se to styděla dát) Už jsem zkusila růžné druhy šlehaček , šlehat ručně , šlehačem, v nerez nádobě, ale abych docílila pořádně tuhé šlehačky bez ztužovače , tak to mi opravdu nejde.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.