úterý 23. ledna 2018

Likérové špice bez formy

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Z tejto dávky ich je - kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť. Rada by som vyskusala špice - pre manžela (je za nimi besný a tie v obchode nestoja za vela).


Dá sa podľa Teba vypracovať ten špic aj bez tej formy ? Prípadne dá sa tá forma bežne kúpiť-kde? Len škoda, že okrem lásky k nim mi matka príroda nenadelila aj takéto šikovné ruky. Klobúk dolu a, samozrejme, aj bod. Ingredience: med 1gramů, mandle 1gramů (strouhané), mouka pšeničná polohrubá gramů, ořechy gramů (strouhané), bílek kusy, máslo gramů (rozpuštěné), tuk (na vymazání plechu), vaječný koňak (hustý, na naplnění), čokoládová poleva tmavá (na přelití), čokoláda 2gramů, cukr moučkový 1gramů, žloutek kusy, máslo gramů, smetana 3. Na piškoty používám ten nejmenší.


Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a dáme asi na čtyři minutky povařit. Při vaření, asi na stupeň mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Ostavíme a zamícháme čokoládu.


Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky. Dáme stuhnúť do chladničky.


Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou ( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie. Spracujte na hustú hmotu a dajte vychladiť. Z hmoty pomocou formičiek na úliky vyformujeme špice.


Keksy natrite džemom a položte na ne špice. Polejte čokoládovou polevou, posypte orechmi a vložte do papierových košíčkov. Likérové špičky dáme do lednice pořádně ztuhnout a až tak je máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Nezapomínejte, že krém musí být dostatečně vychlazený, abyste s ním věděli pracovat. Veľmi dobré video je uvedené na jednej stránke: zadajte si do googlu likérové špice a je to link aj s videom.


My odporúčame postup práce so špičkou podľa tohto videa, recept si musí každý vyskúšať aký uzná za vhodné. Eshop funguje bez omezení, výdejní místo zavřeno. Vzhledem ke krizové situaci zvažte, zda objednat zboží na dobírku. Ještě za dob pradávných jak tomu říkám my doma, jsme při každé návštěvě cukrárny neodolali fantastickým likérovým špičkám.


Krémový základ byl vynikající a ta likérová nádivka se nedá ani popsat. Nedávno jsem se setkala s kamarádkou, kterou jsem neviděla ani nepamatuji kdy a došli jsme k tomu, že kdysi jsme sedávali v cukrárně a při našich rozhovorech. Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru.


Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku. Mám veľký mraziak,tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice. A tie čo sa mi nepodaria a popadajú,zmiesim do jednej misy,pridám namleté. Na druhy den cokoladovu hmotu vyslahame elektrickym slahacom a vznikne nam tak pomerne tuhy krem. Ak sa vam nahodou cez noc na hmote vytvori biela vrstva stuhnuteho tuku, nelakajte sa.


Da sa to pekne vyslahat a tuk sa bez problemov spoji s kremom. Aby piskoty nenavlhli od likeru, potrieme ich najskor tenkou vrstvou cokolady. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies.


Nyní se je můžete připravit sami, díky směsím, které nabízíme. Kromě surovin, které jsou k výrobě třeba, prodáváme také kovové likérové špičky, bez kterých byste tyto zákusky nevyrobili. Rozměry: vnitřní průměr 14mm vnější průměr 20mm.


Tato velikost je vhodná na mini zákusky (na rozměr menší, než je klasický piškot) Není vhodné do myčky nádobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky