čtvrtek 15. března 2018

Buflery na spice

Z bílků a g cukru ušleháme pevný sníh. Do vyšlehaných bílků vlijeme žloutkovou hmotu, vsypeme zbylou mouku se škrobem a rukou vše lehce promícháme, aby se vše spojilo. Těsto na buflery stříkáme hladkou trubičkou na pečící papír. Buflery pečeme přibližně - minut na 1°C.


Mozno niekomu pomoze ;-) 5vajec 100gr kr. Umyjeme metlicky a vyslahame bielka so zvysnym cukrom. Zltka dame do bielok, pridame muku a zamiesame. Striekame na papier s hladkou spickou. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech bochánky, či jiné tvary, podle toho, k čemu budeme buflery potřebovat a pečeme v dobře vyhřáté, mírně pootevřené troubě.


Doporučení: S těstem musíte pracovat rychle, protože těsto brzy řídne! Samé sa nám to bude zužovať a keď už je to dosť vysoké, potiahneme do. Na plechy (mne vyslo dva velke a jeden maly) polozime papier na pecenie.


Cestom naplnime cukrarensky sacok s hladkou trubickou a spricujeme buflery. Piskoty tahame skor do vrchu, ostanu tak pekne napufkane, Plech vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca minut. Najskôr si pripravíme piškóty. Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom.


Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 1stup (alebo 1- 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie. A ze tuto, ktoru mi ona dala si mam strazit ako oko v hlave. Recept na buflery , tak 250g cukru, 450g hl. Krasna lahka slahana hmota, Mixar, klasika aku sme davali v skole.


Nikomu sa nechcelo verit, ze nie su z obchodu. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Troubu předehřejte na 180°C.


Na piškoty vyšlehejte zvlášť bílek do sněhu a zvlášť žloutek. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink.


Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca minut dorůžova. Pote mouku jemne smichame se zloutkovou hmotou a postupne pridavame i tuhy snih. Musime pracovat opatrne, aby testo neridlo. Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160.


Ruru predohrejeme na cca 1stupnov. Strazte si to podla svojej rury. Mezi tím si na piškoty namažeme čokoládu. Zabrání nám změknutí piškotu. Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty a dáme do lednice.


Můžeme si také upéct svoje buflery. Nástavec má na straně malou dírku a ta musí zůstat venku). Zásada při dalším zpracování špiček je, že musí být hodně studené. Na korpus podle postupu jsou jen piškoty a voda.


Zbytek ingrediencí je do krému. Aspoň jak tomu rozumím já. Z piškotů rozšlehaných s vodou a upečených v placce nikdy nevzniknou buflery. Nebo se krém a náplň stříkají na dětské.


Nejedna nedela sa koncila rodinnym posedenim v takejto cukrarnicke.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky