pátek 30. března 2018

Co jde vařit v rýžovaru

Do rýžovaru dejte vařit rýži v mléce se lžičkou skořice a hřebíčkem. Přisypte oba cukry, přidejte máslo, kůrku z jednoho citronu a promíchejte. Po uvaření nechte rýži částečně vychladnout. Oddělte žloutky od bílků a přimíchejte je do vychladlé rýže. Z bílků ušlehejte sníh a také ho vmíchejte do rýže.


Jak vařit v rýžovaru Když s rýžovarem začínáte, je nejlepší držet se návodu konkrétního přístroje a začít svými oblíbenými druhy rýže.

Obecně platí, že na jeden díl rýže se přidávají jeden a půl až dva díly vody, ale pozor – záleží jak na konkrétním rýžovaru , tak i na druhu rýže. Chce to jen koupit rýžovar, vědět, jakou rýži potřebujete a hlavně si nastudovat, jak vařit v rýžovaru správně. Navíc je třeba si uvědomit, že neexistuje pouze jedna rýže. Rýží je několik druhů, a ne každá je samozřejmě vhodná na vše.


Přesvědčilo mě ale to, že je uvnitř celého stroje nádoba, která z něj jde vyndat a strčit do lednice, takže jídlo nemusíte nikam přendavat a přitom celý stroj strkat do lednice. Co všechno připravíte v rýžovaru. Tak se pojďme podívat, co všechno s tímhle strojem vykouzlíte.


Zkuste rýži po indicku. V rýžovaru nechte lehce smažit nakrájenou cibulku s troškou oleje.

Až zavoní, přidejte rýži, vodu a tři kousky hřebíčku. Vše promíchejte a nechte rýži vařit. Do rýže přidejte bobkový list či kurkumu pro žlutavou barvu. Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži.


Mnoho rýžovarů udržuje rýži po uvaření v teple. Rýži není při vaření potřeba hlídat, protože tato zařízení jsou vybavena automatickým zařízením, které se sepne, když je rýž. Jde totiž o hrnec, který vám skutečně usnadní život. Když se rozhodnete vařit rýži, máte bez rýžovaru prakticky dvě možnosti.


Koupit rýži v pytlíku, která bývá méně kvalitní a navíc ji při vaření nemůžete ochutnat a nezjistíte, jestli už je hotová nebo převařená. Nasypu libovolné množství rýže, ale maximálně půlku objemu a vaří se ve vodě. Vařím v něm i kusovou polévkovou zeleninu a nať, pórek, cibuli apod. Pak to jen vytáhnu celé s hrnce, nechám okapat a je hotovo. Rýže sice není luštěnina, ale uvařit v rýžovaru dá leccos.


Já ho používám i při vaření polévkového vývaru. Nalifruju tam všechno, co ve vývaru nechci mít: kořenovou zeleninu, nať, cibuli, česnek, kuličkový pepř apod. Všem hezký den, obracím se na Vás, majitelé rýžovaru z žádostí o Vaše zkušenosti z používáním tohoto super pomocníka. Jde o takový zákla kterým jsou vybaveny snad všechny rýžovary. Tato funkce nám umožňuje nastavit přesný čas, kdy se má rýžovar zapnout a začít vařit.


Jak již bylo několikrát řečeno, vaření v rýžovaru je velice snadné, protože veškerou práci udělá v podstatě za vás.

Jak správně vařit v takovém spotřebiči vám samozřejmě sdělí návod u jednotlivých výrobků. Hrnce se mohou lehce lišit, ale fungují na stejném principu. Druhy rýže jsme si představili výše v. Na počátku všeho je nutné vysvětlit pojem „rýžovar“ a sdělit, co si pod ním můžete představit. Z obecného hlediska jde o nádobu, v níž se připravuje rýže, přičemž velký důraz je kladen nejenom na celkovou lahodnost oproti klasickému vaření.


Nebo máte prostě malou kuchyňskou linku, či dokonce jen sporák - dvouplotnu. Recepty na rizoto jsou různé, ale nedovedu si představit, že bych v rýžovaru smažila cibulku a salám a pak přidávala rýži a pak to celé dusila v tom hrnci. To, že v tom uděláte tu kaši, to chápu, těstoviny to nevím, protože ty se musí vařit ve větším množství vody, pokud teda nechci nějaké slepené, nebo nedovařené. Trvalo to docela dlouho, v rýžovaru se rýže vaří klidně tři čtvrtě hodinky, ale pak na mě hrnec třikrát pípnul a bylo hotovo. Přesně ta struktura, kterou znáte z čínských a vietnamských restaurací.


Rýže drží u sebe, takže jde skvěle nabrat hůlkami, a přitom není rozvařená. Milá Flo, přeji brzké uzdravení. Rýži dělám stejně jako popisuješ i Ty už od dětství, kdy mě učil vařit tatínek. Vše, co v kuchyni umím, mám odkoukané od něho. Rovněž ji různě ochucuji ( podle toho, k čemu ji připravuji ). V mléce nebo vodě uvařené oslazené jáhly se do vymazaného pekáčku prokládaly předem namočenými sušenými švestkami nebo sezonním ovocem a do červena zapékaly v troubě.


Tento pokrm může mít mnoho variant a vylepšení: například do hmoty vmíchané žloutky a tuhý bílkový sníh, dochucení vanilkou, skořicí, polití šťávou, smetanou – obdobně jako u. Uvařit vejce natvrdo v mikrovlnce je možné i bez katastrofických následků! Pokud chcete uvařit ta nejchutnější vejce, nejlepší bude vařit je bez skořápky. Pokud ovšem chcete vařit vejce ve skořápce, musíte si uvědomit, že vám mohou v mikrov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky