Jedná se o moderní plnohodnotný pomalý hrnec s časovačem , který navíc nabízí slušný objem hrnce litrů. Obecně je vhodné vybírat pomalé hrnce s pokud možno co největším množstvím nastavení tak, aby bylo možné vždy zvolit program plně vyhovujícím chuti a preferencím kuchaře. Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku. Kvalitní pomalý hrnec by tedy měl být opatřen přinejmenším časovačem s automatickým vypnutím, který zajistí, že může hrnec vařit „autonomně“ bez vaší přítomnosti. Pomalý hrnec je v posledních letech velkým trendem v oblasti zdravého životního stylu.
Při pomalém vaření je zachováno více nutričních hodnot a vitamínů. Tepelně izolovaná madla zůstávají chlad. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem ). Prvním a pravděpodobně tím nejzásadnějším rozdílem od klasického nádobí bude displej a ovládací tlačítka.
Jde totiž o pomalý hrnec s časovačem. Hrnec disponuje i jednoduchým časovačem , škoda, že čas umožňuje nastavit pouze v minutových intervalech. Pomalý vařič určený pro pokrmy, které vyžadují dlouhé vaření, nebo dušení na nízkém plameni.
Přehledný digitální panel pro pohodlné ovládání. Hrnec l (typ SCCPBPP605) je vybaven elektronickým časovačem - po up. Maximální doba přípravy je hodin. Nevýhodou je, že výrobek nemá odložený start, který by vám při vaření ještě více pomohl. Hrnec je určený pro přípravu polévek, omáček a mas, včetně pečení masa.
Hrnec je opatřen časovačem , který vždy spolehlivě ukáže, kolik času zbývá do ukončení vaření. Hrnec v elegantním světlém designu je ideální pro přípravu poctivých vývarů, omáček i dušených jídel. Dodáván je bez příslušenství, výrobce rovněž neuvádí, zda je zde možnost odloženého startu.
Model je vybaven digitálním časovým spínačem, který vám umožní nastavit si dobu vaření a přípravy. Můžete přijít již k připravenému jídlu a nebo využít možnosti restování masa v tom samém hrnci. Na druhou stranu s vyšším výkonem se navyšuje také spotřeba elektrické energie. Jenom pro představu, hrnec na pomalé vaření s nejvyšším výkonem odpovídá příkonu klasické mikrovlnné trouby, přičemž pečící trouby mají spotřebu klidně i dvojnásobnou. Není se tedy potřeba děsit vysoké energetické náročnosti.
Bude to láska na první ochutnání. Nemusíte se o nic staratVaření s Bionare CrockPot SCV400RD zvládne i malé dítě. Heslem takového vaření je jednoduchost. Stačí do něj vložit všechny ingredience, nastavit teplotu s délkou vaření a to je vše.
CrockPot l CSC063X disponuje digitálním časovačem , který po vypršení nastavené doby přepne do režimu udržuj teplé. Režim vaření jednoduše nastavíte pomocí několika tlačítek. Na digitálním displeji vidíte odpočet času k dokončení vaření. Zařízení je napájeno m dlouhým 230V kabelem.
Nemusí se přidávat žádný tuk a díky pomalému vaření pod bodem varu se tolik neztrácí výživné látky. Pomalé hrnce vaří za vás, není potřeba je hlídat, čímž šetří váš čas. A má ještě další výhody, kvůli kterým jsem si ho nakonec taky pořídila. Hrnec má TURBO indukční dno,odměrnou stupnici uvnitř hrnce a je vhodný pro všechny typy sporáků. Keramická nádoba je vhodná na pečení v klasické i mikrovlnné troubě a hrnec je možné uložit i do chladničky.
Rozhodně ale kupovat s časovačem a hlavně keramický hrnek. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Hodinu před koncem vaření smícháme trochu vody s lžící hladké mouky a necháme v hrnci povařit (záleží na tom, jak hodně omáčky chcete mít). Dle potřeby osolíme a dochutíme worchestrem.
Je velký rozdíl na několik hodin roztopit velkou troubu nebo plotýnku, byť jen na nízkou teplotu, a pomalý hrnec s nízkou spotřebou. U některých jídel je i velkou výhodou, že se teplota nemění skokově jako v případě trouby, ale pomalu stoupá až k cílové hodnotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.