Vyberte si ze stovek receptů na špaldový chleba z domácí pekárny , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření špaldový chleba z domácí pekárny. Formu vložte do předehřáté trouby – v bio pekárně sice trouba zabírá celou zeď a formičky jsou spojeny po čtyřech, domácí postup je však prakticky stejný.
Pečte asi půl hodiny, až se chléb zvedne a zezlátne. Do trouby můžete spolu s bochníkem vložit nádobu s vodou – vznikající pára ho bude zvláčňovat.
Akorát bych tě poprosila, pomocí EDTACE smaž za názvem od Rominska. Než pekárna přešla do stádia pečení, vytáhla jsem hnětací metličky - abych je pak nemusela lovit z upečeného chleba , což jde většinou dost těžko :) Vrch chleba jsem pomazala rozšlehaným vajíčkem, posypala semínky a dala ještě jednu vrstvu vajíčka, aby semínka navrchu lépe držela. Domácí pekárna - recepty na každý den. Všechny ingredience dejte do pekárny dle manuálu.
Poté hotové těsto z pekárny vyndejte, vložte do pekáčku na chleba a nechte na teplém místě kynout přikryté asi hodinu. Pečte v předehřáté troubě na 3°C po dobu minut. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem.
Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. Formu vložíme zpět do pekárny , nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze kg a světlou kůrku. Nastavení pekárny : Postup: Do hrnku teplé vody dáme lžičku medu, lžičku špaldové mouky, promícháme a pak do vody rozdrobíme droždí.
Zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Mouku, sůl a semínka dáme do mísy, přilijeme kvásek, přidáme další hrnek teplé vody a vše smícháme. Těsto nesmí být tuhé, ale ani řídké. Následně zapněte program „pečení“ a pečte cca hodinu a minut na střední zhnědnutí chleba. Jestliže je program kratší, dobu pečení manuálně prodlužte.
Po vyndání nechte vychladnout pod utěrkou na kovové mřížce. Kváskový špaldový chléb z domácí pekárny vydrží chutný i déle než týden. Datum trvanlivosti: 29.
Droždí je součástí směsi. Do pekárny stačí jen nalít potřebné množství vody (množství je napsáno na každém balíčku), nasypat směs a pekárnu zapnout. Na každém balíčku směsi je štítek v. Náplň do domácí pekárny – co všechno do ní patří?
Používají se klasické suroviny jako je mouka, droždí a mléčné výrobky.
Ať už se rozhodnete pro pečení chleba , baget nebo sladkého pečiva, vždy si vyberte ty správné suroviny podle vašich chutí a. Tématické fráze: špaldový chléb špaldový chléb z domácí pekárny špaldovy chleba domací špaldový chléb domácí chleba ze špaldové mouky domácí chléb ze spaldove mouky špaldový chléb recept špaldový chleba z domácí pekárny podmáslový chléb domácí špaldový chleba chleba ze spaldove mouky špaldový chléb. Suroviny vložíme do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Nakynuté těsto vyjmeme z pekárny a rozdělíme na stejných kousků. Vyválíme z nich válečky a ohneme do tvaru rohlíků. Na minutky se tu nehraje a časy jsou doporučené, ale fungují celkem pěkně.
Důležitý je vyzrálý, ovšem nepřezrálý kvas – zkuste vychytat chvíli na vrcholu, než spadne, pak má chleba potenciál pěkně vyrůst a být spíše sladký, než nakysle šumavózní. V mladém, silném kvasu tkví krása těchto typů chleba. Tématické fráze: domaci chleba ze spaldove mouky chleba ze špaldové mouky chléb ze špaldové mouky spaldovy chleb z domaci pekarny domácí chléb ze špaldové mouky kvásek ze špaldové mouky špaldový kvásek kváskový chléb z domácí pekárny domácí spaldovy chleb recept na chleba ze špaldové mouky domácí špaldový chleba. Zvolte program hnětení a kynutí, trvá okolo hodiny.
Poté nechte těsto v pekárně dalších 4-hodin, podle toho, jak rychle kyne. Když máte pečicí formu díky kynutí těsta už zaplněnou zhruba ze čtyř pětin, teprve tehdy zvolte samostatný program pečení. V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 5g.
Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření. Chleba s tímto poměrem můžete upéci s jakoukoliv jinou moukou, zde je použita jen špaldová, včetně rozkvasu. Aby pšeničný chleba nebyl suchý, jako tekutina do těsta je použitý samotný plnotučný domácí kefír.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.