úterý 8. října 2019

Výroba mýdla za studena

Tento proces sa nazýva za studena preto, že k procesu zmydelnenia dochádza bez použitia tepelného zdroja. Napriek tomu má mydlo v procese zmydelňovania pomerne vysokú teplotu. Hlavnou výhodou tejto metódy je možnosť farbenia a tak vytvárania rôznych vzorov vo výslednom mydle. Menšou nevýhodou je doba zrenia mydla, pre odparenie. Budeme se věnovat zásadám a pravidlům, které je potřeba dodržovat při výrobě mýdla.


No a vrhneme se na výrobu mýdla za studena - celý proces tedy uvidíte a budete vědět, co se má dít při mýdlování.

Povíme si o tom, jak poznat, že je mýdlo vhodné a zdraví nezávadné. This feature is not available right now. Please try again later. Nejprve si odvážíme olej do mísy a zahřejeme na cca – 40°C. Výroba mýdla metodou za studena.


Během zahřívání si nachystáme vše potřebné – hydroxi destilovanou vodu, mixér, rukavice, brýle, formu atd. Do teplovzdorné nádoby si odvážíme destilovanou vodu a do misky zvlášť hydroxid. V tejto kapitole sa budem venovať postupu výroby mydla metódou za studena.

Metóda sa nazýva za studena , pretože sa mydlo pri procese zmydelnenia umelo nezahrieva (na šporáku alebo v rúre). Celý proces zmydelnenia prebieha za využitia tepla, ktoré reakcia zmydelnenia prirodzene produkuje. Ale abyste vyrobily mýdlo, které je zdraví nezávadné musíte dodržovat mnoho pravidel, přesné míry a znát základní chemický proces. Domácí mýdla a přírodní šampony odkaz na další díly najdete na konci článku Přečtěte si recept jak jednoduše vyrobit mýdlo za studena. Domácí výroba mýdla Tato krásně zpracovaná práce určitě stojí za pozornost.


Najdete v ní základní informace o mýdlech, o historii a původu mýdla , o domácí výrobě mýdla , dozvíte se jaký je rozdíl mezi výrobou mýdla metodou za studena a za tepla. Ukážeme si praktické tipy a triky, jak na to. Vše si krok za krokem projdeme a ukážeme tak, aby Vaše domácí výroba byla úspěšná.


Použité tuky se ohřejí jen na teplotu, která je potřebná k jejich rozpuštění, a dál už se nezahřívají. Co jsem se dočetla, tak na mýdla je úplně zbytečné používat oleje lisované za studena , protože louh všechny látky vyžere, takže jsem použila olivový olej lisovaný z pokrutin, rafinovaný kokosový olej (ten seženete za dobrou cenu v Lidlu - hledejte v chlaďáku u másel, 4g za 3Kč) i rafinované bambucké máslo a obyčejný slunečnicový olej, co máme doma v. Mýdlo vařené za studena. Jedná se o nebezpečnější metodu, kde budeme pracovat s chemikáliemi.


Je tedy nutné zajistit bezpečnost při postupu práce. Rozhodně by tuto metodu neměly dělat děti. I kvůli její náročnosti však doporučujeme připravovat první zmíněnou metodou. Alebo metóda za tepla: celý proces prebieha pri pomerne vysokých teplotách (až do °C).


Celá výroba sa dokončí samostatne po vyliatí hmoty do formy počas nasledujúcich hodín.

Po tejto dobe by mydlo. Ako vyrobiť mydlo, postup výroby mydla metódou za studena (cold process) by Unknown 11. Mydlo Mydlo si môžeme pripraviť jednoducho metódou Melt and Pour, ako som spomenula v predošlom príspevku.


Náplň kurzu:Prozradíme vám, jaké pomůcky k výrobě mýdla procesem za studena budete potřebovatPovíme vám, jaké zásady a pravidla je třeba při mýdlaření za studena dodržovat, aby vaše domácí výroba mýdla byla bezpečná. Prvé kroky, až po fázu stopy, sú spoločné s procesom výroby za studena. Odkazujem Vás teda na tento postup, kde je všetko vysvetlené podrobne.


Hlavný podstatný rozdiel je nutnosť použitia hrnca pretože hmota sa bude následne zahrievať (vo vodnom kúpeli na šporáku, prípadne v rúre). V této souvislosti je třeba ještě pod otknout, že glycerin se uvolňuje ve větší míře při výrobě mýdla tzv. Tato metoda je šetrnější než metoda za tepla a navíc ponechává mýdlu nesrovnatelně více výživných látek a vitamínů přirozeně obsažených v olejích.


Metoda za studena je metoda, která se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky