Ke zvěřině nalévejte plné, vyzrálé červené víno. Vhodný je starší ročník Frankovky, Svatovavřineckého nebo Rulandské modré. Pokud je maso příliš tučné, volte raději mladé červené víno s vysokým obsahem.
K tmavým masům a ke kořenité úpravě masa naléváme červené víno. Ke sladkým dezertům je vhodné sladké víno. Víno není vhodné ke kyselým jídlům, vajíčkám, zmrzlině a čokoládovým polevám. Není vhodné podávat ke kyselejším jídlům kyselá vína.
Svěžejší víno patří k lehčím jídlům, výrazné víno k výrazným jídlům a ke sladkým jídlům je vhodné sladké víno. Tokajské víno - k čokoládě a zmrzlině víno nepodáváme. Sýry: - ke kozímu sýru podáváme lehčí červená vína nebo výraznější bílá vína jako Tramín a Sauvignon - k uzenému, tučnému sýru a sýru s modrou plísní podáváme plná červená vína. Víno se nehodí k jídlům okyseleným octem, k zavařeninám, čokoládovým polevám, není příliš vhodné k vajíčkům a ke zmrzlině. K sýru s modrou plísní můžeme.
KetoMix vás v tom nenechá. Navíc obsahuje maximálně g cukru na dcl. Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem. Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu?
Připravili jsme pro vás malého průvodce. Máte rádi sladká vína z Pálavy? V naší nabídce najdete víno Pálava z produkce českých a moravských vinařů, jako např. Vinařství Krist, Vinařství Mádl, Vinařství Lahofer, Vinařství Vajbar a další. Vyberte si a zbytek nechte na nás!
Pouze na eshopu Winehouse. Jaké víno si dát ke zvěřině? Zvěřinové pokrmy si obecně žádají plná, vyzrálá červená vína. Na trzích najdou zájemci ke koupi a degustaci nejen tradiční kvalitní moky, ale i méně obvyklé granátové či oranžové víno. Je možné získat i takové zvláštnosti jako hroznovou mouku nebo olej z hroznových jader,“ říká organizátorka.
Královské zahrady a Míčovny Pražského hradu konal 9. Hlavním důvodem naší návštěvy byla ochutnávka vín od vinařství, která se spolu s vinotékou Český archiv vín vinobraní účastnila. Přestože má láska ke zmrzlině začala už v útlém dětství, kouzlo její výroby jsem objevila teprve nedávno. I tak si dovolím říci, že dříve, než se zmrzlina stala trendem v České republice (prostě v duchu „I liked it before it was cool“). Stejně jako slámové víno je i víno ledové dražší záležitostí určenou pro gurmány, slavnostní události nebo jako dárek.
Obě vína se považují za jednoznačně dezertní a podávají se dokonale vychlazená na až stupňů nejlépe ke kávě, dezertu či zmrzlině. Pro příznivce archivace jsou. Jako ke všem chuťově výrazným masitým pokrmům hodí se i ke zvěřině nejlépe červená plnější vína. Vína sladká a poloslaná nebo sladká vína šumivá se podávají jen k moučníkům, ovoci a ke zmrzlině. Víno se zásadně nemá pít na lačný žaludek a nikdy se nemá střídat s jinými alkoholickými nápoji.
Zrání v sudech může pokračovat i několik dalších desetiletí a přitom se víno dále vyvíjí. Patří do vyšší kategorie vín, která jsou určena k archivaci.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.