středa 30. října 2019

Víno ke zmrzlině

Ke zvěřině nalévejte plné, vyzrálé červené víno. Vhodný je starší ročník Frankovky, Svatovavřineckého nebo Rulandské modré. Pokud je maso příliš tučné, volte raději mladé červené víno s vysokým obsahem.


K tmavým masům a ke kořenité úpravě masa naléváme červené víno. Ke sladkým dezertům je vhodné sladké víno. Víno není vhodné ke kyselým jídlům, vajíčkám, zmrzlině a čokoládovým polevám. Není vhodné podávat ke kyselejším jídlům kyselá vína.


Svěžejší víno patří k lehčím jídlům, výrazné víno k výrazným jídlům a ke sladkým jídlům je vhodné sladké víno. Tokajské víno - k čokoládě a zmrzlině víno nepodáváme. Sýry: - ke kozímu sýru podáváme lehčí červená vína nebo výraznější bílá vína jako Tramín a Sauvignon - k uzenému, tučnému sýru a sýru s modrou plísní podáváme plná červená vína. Víno se nehodí k jídlům okyseleným octem, k zavařeninám, čokoládovým polevám, není příliš vhodné k vajíčkům a ke zmrzlině. K sýru s modrou plísní můžeme.


KetoMix vás v tom nenechá. Navíc obsahuje maximálně g cukru na dcl. Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem. Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu?


Připravili jsme pro vás malého průvodce. Máte rádi sladká vína z Pálavy? V naší nabídce najdete víno Pálava z produkce českých a moravských vinařů, jako např. Vinařství Krist, Vinařství Mádl, Vinařství Lahofer, Vinařství Vajbar a další. Vyberte si a zbytek nechte na nás!


Pouze na eshopu Winehouse. Jaké víno si dát ke zvěřině? Zvěřinové pokrmy si obecně žádají plná, vyzrálá červená vína. Na trzích najdou zájemci ke koupi a degustaci nejen tradiční kvalitní moky, ale i méně obvyklé granátové či oranžové víno. Je možné získat i takové zvláštnosti jako hroznovou mouku nebo olej z hroznových jader,“ říká organizátorka.


Královské zahrady a Míčovny Pražského hradu konal 9. Hlavním důvodem naší návštěvy byla ochutnávka vín od vinařství, která se spolu s vinotékou Český archiv vín vinobraní účastnila. Přestože má láska ke zmrzlině začala už v útlém dětství, kouzlo její výroby jsem objevila teprve nedávno. I tak si dovolím říci, že dříve, než se zmrzlina stala trendem v České republice (prostě v duchu „I liked it before it was cool“). Stejně jako slámové víno je i víno ledové dražší záležitostí určenou pro gurmány, slavnostní události nebo jako dárek.


Obě vína se považují za jednoznačně dezertní a podávají se dokonale vychlazená na až stupňů nejlépe ke kávě, dezertu či zmrzlině. Pro příznivce archivace jsou. Jako ke všem chuťově výrazným masitým pokrmům hodí se i ke zvěřině nejlépe červená plnější vína. Vína sladká a poloslaná nebo sladká vína šumivá se podávají jen k moučníkům, ovoci a ke zmrzlině. Víno se zásadně nemá pít na lačný žaludek a nikdy se nemá střídat s jinými alkoholickými nápoji.


Zrání v sudech může pokračovat i několik dalších desetiletí a přitom se víno dále vyvíjí. Patří do vyšší kategorie vín, která jsou určena k archivaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky