Krasny den #128578; prosim o radu- v recepte na bezlepkovy kvasok je, ze 7. A kolko dni ho mam este prikrmovat kazdy den? Dakujem #128578; zatial to ide krasne, uz ho mam treti den zalozeny a vecer tam uz boli bublinky a dneska som prvy krat. Skúšali ste už niekedy piecť chlieb z kvásku?
Ja osobne si domáci chlieb pečiem takmer pravidelne. Keď som zistila, že to je veľmi jednoduché, tak som spravila prvý pokus a keď sa výborne vydaril, recept som si založila do zošita s receptami a odvtedy ho pečiem.
Po mnohých pokusoch a omyloch, ako pripraviť bezlepkový chlieb z kvásku som zakotvila pri tomto recepte a postupe. Aj keď si vyžaduje dvojfázovú prípravu kvôli kvásku, je to zatiaľ najjednoduchšia verzia, ktorú som skúšala. Pečiem ho v pekárničke. Pýtam sa skôr na pečenie chleba ci máš vyskúšane nejaké recepty postupy lebo bezlepkovy chlieb viem ze potrebuje viac muk a zahustovadlo (gel). Rozdávanie kvásku a autogramiáda v Bratislave.
Mať kvalitný a stabilný kvások je základom úspechu kváskovania. Preto sa Kváskovanie rozhodlo spustiť šnúru rozdávania kvásku, aby bolo kváskovanie pre každého dostupné. Každý, kdo drží bezlepkovou dietu pravděpodobně disponuje svým receptem na domácí kvásek.
Není třeba se kvásku bát, funguje bezvadně, pěkně drží, nemá tendenci se kazit, pokud jej každý den poctivě oživujeme a není ani příliš složité jej vyrobit. Kvások alebo bezlepkový kvások: Magické slovo, priveľa práce, módny trend alebo znovuobjavená vec, zdraviu prospešná? Nech už je váš názor na kvások akýkoľvek, pravdou je, že sa stáva novým fenoménom a ľudia neváhajú vložiť čas a energiu do vypestovania si vlastného kvásku, aby si z neho mohli piecť poctivý domáci chlebík.
Mať doma kvalitný kvások je základom pre dobrý výsledok kváskového pečenia. Kvalitný kvások by mal byť dostatočne silný a najmä stabilný. Ak nemáte doma kvalitný kvások, môže sa ľahko stať, že vám pri pečení nevyjde taký dobrý, pekný a nadýchaný chlebík, ako by ste chceli. Máte možno doma “kváskového puberťáka”, čiže kvások. Presne mesiace z mojho kvaskoveho chlebika neskonci v kosi ani kusok!
Aj za moju mamu, sestru. Zkoušeli jste už někdy péct chléb z kvásku? Já osobně si domácí chléb peču téměř pravidelně. Když jsem zjistila, že to je velmi jednoduché, tak jsem udělala první pokus a když se výborně vydařil, recept jsem si založila do sešitu s recepty a od té doby ho peču.
Rodina ma celý život posmeľovala, aby som si dala poriadne z chleba. Veď som stále taká chudá a nepriberám. Bolesti hlavy až migrény sa stali bežné, prestali ich riešiť.
Volám sa Lenka Mančíková, spokojne si žijem s rodinkou v Rusovciach, mestskej časti Bratislavy a venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. Dobrý den, konečně jsem našla přesný postup na pohankový kvásek a “upečení” vlastního chleba, díky!
Chci se do toho taky pustit, nicméně jsem si před pár dny objednala pohankovou Šmajstrlovu mouku, ale tu obyčejnou – ne celozrnnou. Nie je nad domáci chlebík, ktorý si upečiete podľa svojej chuti, rozvonia vám celý byt, či dom a ešte je aj zdravý. Dobry den, prosim poradte mi. Zalozila som uz treti kvasok a stale sa mi nedari dojst do finalneho konca.
V prvom kvasku sa mi oddelila voda od muky, druhy kvasok som zalozila z inej znacky muky, krasne rastol, ale ked som oddelila g kvasku (na 5. den) a dokrmila obycajnou raznou mukou zacal vonat acetonovo, tak som ho vyhodila.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.