středa 20. května 2015

Překapávače kávy

Jak vybrat překapávač kávy. Na trhu naleznete spousty produktů, které se liší parametry, velikostí i svým vzhledem. Zatímco s elektrickými je proces přípravy nápoje téměř bez vaší účasti, u klasických vše záleží na vás – jedná se spíše o specifické překapávače , nikoli tradiční, jak je zná každý. Překapávače kávy dělíme na klasické a elektrické.


Do kategorie klasické překapávače kávy se řadí drippery, vacuum poty. Naproti tomu na velkou dávku kofeinu a výraznou chuť se můžete těšit při pití překapávané kávy.

Způsobů přípravy je celá řada a vydaly by na samostatný článek. V zásadě nemá až takový vliv druh použité kávy jako kvalita procesu vaření. Unikátem je také automatické nastavení množství kávy – pro dosažení optimálního aroma, nebo volba spojená s takzvaným spařením. Vychutnejte si se mnou skvělou kávu i čaj!


Nic se nevyrovná lahodné chuti kávy z čerstvě namletých zrn z pohodlí domova pro delší popíjení, kdykoliv na ní pomyslíte. Papírové filtry speciálně navržené pro přípravu kávy v Chemexu. Chemex Classic je tradičním nástrojem k přípravě kávy pro opravdové fajnšmekry.


Nabízí příznivou cenu i snadnou obsluhu a zamiluje si ho každý, kdo si.

Výkyvný filtr s odnímatelným držákem usnadňuje čištění a údržbu. Profesionální gastro vybavení pro restaurace, školní jídelny, výrobny, pizzerie a ostatní gastro provozy. Kompletní realizace od sporáku, konvektomatů, přes nerez stoly, dřezy, myčky, výdej až po hrnce od dodání, montáže až po zaškolení obsluhy a následný záruční i pozáruční servis.


V praxi je vhodné do překapávače použít cca g kávy na jeden litr vody. Na překapávanou kávu jsou vhodná zrnka umletá na střední hrubost. Dobrou volbou je světle pražená káva. Voda při přípravě kávy by se měla pohybovat pod bodem varu, tedy okolo 90°C.


Výběr správné kávy se odvíjí podle typu kávovaru, který máte k dispozici. Některé jsou vybaveny vlastním mlýnkem a lze do nich tím pádem použít zrnkovou kávu, jiné fungují pouze jako překapávače již mleté kávy. Vždy ale platí, že čím kvalitnější kávu do kávovaru nasypete, tím kvalitnější bude i. Na rozdíl od ostatních způsobům přípravy kávy není třeba nápoj z překapávače ihned servírovat. Mnohé překapávače umí kávu i přihřívat, takže zůstane velmi chutná dlouhé hodiny.


Nechcete při přípravě kávy používat plasty, byť víte, že jsou zdravotně nezávadné a nemění její chuť? Dopřejte si změnu a pořiďte elegantní keramický. Barva: Tyrkysová Obje0.


Lavazza Espresso Barista Gran Crema je nové jméno pro Perfetto. Klasická italská espresso směs z turínské pražírny Lavazza je plná energie.

Pokud rádi pijete větší množství kávy , nebo je na vás espresso moc silné jsou překapávače přesně pro vás. K přípravě kávy potřebujete pouze mletou kávu, kávový filtr, vodu a překapávač. V kategorii Drippery - překapávače naleznete širokou nabídku produktů za skvělé ceny.


Vybírejte v přehledně tříděném katalogu Drippery - překapávače ! Kávovary můžete vybírat podle toho, zda vám budou vyhovovat automatické kávovary, nebo kávovary pákové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky