Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky. Druhý recept je na pečené kolieska. Kalabasa aneb indická okurka se rozebírá na Labužník.
Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Lepsi nazov je indicka uhorka (Snake gour Potlakya, Parwal,.) aj ked v skutocnosti je to viac tekvica ale patri do uhorkovej skupiny. Rada pridam recepty ale musim ich.
Indická okurka, lagenárie, kalabasa je vděčná, bujně rostoucí popínavá tykvovitá rostlina. Mladé plody lagenárie lze připravit v kuchyni na mnoho způsobů, vyzrálé jsou krásnou dekorací. Priniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty , čo z nej urobiť. Je to veľmi využiteľná zelenina s chuťou uhorky, ktorá sa dá jesť na surovo ako uhorka alebo sa zavarí na sladko-kyslo ako uhorka, alebo sa varí podobne ako tekvica.
Cez polievky, prívarky, prílohu k mäsu, s vajíčkom na spôsob mozočku, placky, ale aj samotná opečená na sucho. Lagenárie (Lagenaria siceraria) je bujně rostoucí, jednoletá, popínavá rostlina. Ginataang kalabasa or squash with coconut milk is one of the simplest Filipino vegetable recipes.
And when selecting or buying squash, look for young squash with the greenish colored peel and not brown because it is already tough and flesh is very firm. Slovensku flaškovec obyčajný.
Latinský název je dvojí (Lagenaria siceraria nebo Cucumis lagenaria). Plodem, pro který je tato teplomilná liána pěstována, je velká bobule různých tvarů, barvy i textury. Lagenárie či kalabasa (Lagenaria siceraria), zvaná indická okurka, je statná popínavá jednoletá rostlina z čeledi tykvovitých. Je oblíbená nejen pro mladé plody, využívané k přípravě jídel, ale i pro zajímavé, plně dozrálé a na povrchu ztvrdlé, dekorativní tykvičky. Používají se mimo jiné k výrobě půvabných.
And the inside of the kalabasa looks very similar to a pumpkin, but it’s a bit. Squash okoy or Filipino kalabasa fritters — perfect if you’re looking for something other than pumpkin pie or butternut squash soup to make this fall. Made of kalabasa or kabocha squash, it’s a truly unique and creative way to make use of this season’s favourite ingredient. Let this boil for minutes. Squash a couple of the kalabasa cubes in the yok then stir it around to thicken the sauce.
Serve with some fluffy white rice and you’re good to go. Ginisang sitaw at kalabasa can be eaten. Water will dry out and oil from pork will come out). In the same pan, saute garlic and onion until transparent.
Lagenárie, kalabasa , indická okurka – všechny tyto české názvy patří jedné rostlině s latinským jménem Lagenaria siceraria. Domovinou této blízké příbuzné tykví je tropická Afrika. Plody lagenárie mohou být kyjovité, podlouhlé, kulovité, baňaté nebo uprostřed zaškrcené.
Povrch je většinou hladký, může být i. Recepty , fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon. Patří k nejstarším užitkovým rostlinám, což potvrzují vědecké výzkumy. Známá je také pod názvem lahvovitá tykev, kalabasa či divenice. Jak indická okurka vypadá?
Odporúčame Francúzska cibuľačka. Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na bravčovej masti. Cibuľu poprášime múkou a pridáme papriku, ktorú krátko orestujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.