Brusinková omáčka k masu recepty, které budete milovat. Do hrnce dáme brusinky (můžeme použít i brusinkový džem), zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici a šťávu z pomeranče. Když brusinková omáčka zhoustne, skořici vyjmeme a dál vaříme až do dosažení požadované hustoty.
Všechny suroviny kromě likéru prošleháme v kastrůlku a na mírné teplotě necháme za stálého míchání zvolna probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidáme pomerančový likér.
Podáváme k biftekům a jinému minutkovému masu nebo ke zvěřině. Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu. Rybíz à la brusinky ve víně: dip k masu i džem do moučníků.
Zdravému, voňavému a pikantnímu rybízu přisuzujeme roli výborné náhražky brusinek. Ale tohle dobré ovoce vlastně nemá zapotřebí zaska. S RUMEM Potřebujete: půl litru brusinek, lžíce cukru, 2smetany ke šlehání, 2ml vody, lžíce kukuřičného škrobu, lžíce rumu, strouhanou citronovou kůru, sůl Postup: Brusinky rozvařte s cukrem, přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a nechte zhoustnout za stálého míchání.
Brusinky vložíme do hrnce s vodou, pomerančovým či brusinkovým džusem, čistě nastrouhanou pomerančovou kůrou a cukrem. Směs přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání, dokud brusinky nepopraskají. Dresinky k masu recepty, které budete milovat.
Jednoduchý recept na brusinkovou omáčku vhodnou ke všem grilovaným nebo pečeným masům. Tuto přílohu se tam podává často k masu , podobně jako u nás brusinky , které může skvěle nahradit. Na přípravu této zavařeniny k masu se dá použít i klikva sušená, jen ji musíme před tím namočit a nechat nabobtnat, aby získala zpět váhu ztracenou sušením. Vzhledem k minimální tepelné zpracování brusinky jsou všechny vitamíny uloženy v receptu.
Potřebné pohár brusinky , půl sklenice vína, 1kdoule (můžete nahradit zelené jablko), trochu olivového oleje, medu a cukru (polévková lžíce. l.), koření podle chuti (dobrou kombinaci černého pepře, skořice a hřebíčku). Recept, podle kterého se vám Dresing k masu zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Pokud rybíz tak, aby se dal použít místo brusinek, rozhodně ne tolik cukru (max. 200g na kila rybízu), nikdy ne vanilku, šplouch octa či sitronové šťávy, rum, citonová kůra a neuškodí přidat špetku soli a pár kuliček pepře.
To pro ty, co rádi opravdu pikantní brusinky k jídlu, nikoli sladké kompoty do omáček. Rychlé omáčky k masu ze samostatného kastrůlku. Jak už jsem nakousla, tyto omáčky vznikají úplně nezávisle na masu a potřebují svůj vlastní kastrůlek, ve kterém vzniknou.
Jelikož si je můžete připravit dostatečně předem, spousta těchto omáček využívá jíšku.
Však už ode mě dávno víte, že nezahuštěná. Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – Burda International CZ s. Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv. Vynikající příloha k hlavnímu jídlu. Jelikož svokrovci už mají úrodu v zahradě, musela jsem vyzkoušet takovou přílohu ke kuřecímu masu.
Střídavě jsem ukládala na tenko nakrájené brambory, cuketu, rajče a dala jsem to zapéct do trouby. Bylo to opravdu nebíčko v tlamičce. Cukete se letos daří, tedy alespoň v zahradě. Brusinky udržují zdravé srdce, podporují správnou činnost močového a zažívacího ústrojí včetně metabolických pochodů v organismu.
Brusinky nejsou již dlouho jen prázdninovým rozptýlením a vyhledávaným ovocem na dovolené v lesích pro pikantní přílohu k masu. Středem pozornosti se stávají především pro vliv na. Hráštek:Jak píše Špagetka-asi špatně uzavřená sklenička. Dokonalý dip k masu ,recept, návod na vaření,suroviny. Maso podle chuti a potřeby naklepejte, osolte a vetřete do něj česnek.
Slivková omáčka k mäsu pripravená podľa ponúkaného receptu kombinuje viac chutí a je trochu ostrejšia. Výborne sa hodí k mäsám menej nevýraznej chuti. Ako pripraviť slivkovou omáčku k mäsu zase trochu inak? Skúste to podľa nášho receptu.
Nejjednodušší omáčka, kterou víte podávat k hranolkům, ke grilovanému masu , k opékání masu , k salátům, no prostě ke všemu k čemuž si usmyslíte, že se hodí. Já používám majonézu, ale kdo se chce zdravější stravovat a má jiné, zdravější stravovací návyky, dá se majonéza zaměnit za bílý nízkotučný jogurt. Brusinky si můžete vychutnat sušené, čerstvé, ale i konzervované v plechovce. V posledním případě si ale dejte pozor na přidaný cukr.
V obchodech jsou také k dostání i džusy. I zde je ale důležité dávat si velký pozor a bedlivě číst etikety, aby v džusu nebylo přidané další ovoce nebo umělá sladila. Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu. Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva novú tvár.
Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty). Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu. Omáčky k hovězímu masu patří do základní kuchařské výbavy, ať se vám to líbí, nebo ne.
Pokud se v omáčkách nevyznáte, bojíte se jich, cítíte se v nich nejistě, jste houby kuchař(ka). Rajská omáčka, křenová omáčka, koprová omáčka, houbová omáčka světlá i tmavá, česneková omáčka, švestková omáčka.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.