Na ich prípravu v pohodlí vlastnej kuchyne si trúfne len málokto a tak sú pre mnohé gazdinky akousi nedosiahnutou métou. To sa však môže zmeniť. Pripraviť likérové špice ako z cukrárne síce nie je najjednoduchšie, no zďaleka to nie je také náročné, ako.
Necháme stuhnúť a podávame. TIP: Nebojte sa že do krému ide aj margarín, je zaujímavý ako ľadový a pekne drží tvar. Recepty od Jožky sú výborné. Sledovala som v televizií jej pečenie. Ona je z Púchova tak ako ja, ale osobne ju nepoznám, učí na hotelovej škole, je veľmi šikovná a so svojimi prácami sa umiestnila na 1. Likérové špice sú klasickým vybavením slovenských cukrární.
No pripraviť si ich môžete aj doma. Môžete ich mať ako z cukrárne , ale ponúkame aj jednoduchší variant. Leviciach mate velmi dobry personal kavičku aj zakusky tak nech sa vam dari v dalšej praci Marta.
Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Z tejto dávky ich je - kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť. Dáme stuhnúť do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou ( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie.
Jan likérové špice s domácim vaječným likérom recept, koňakové špice , čokoládové špice , špice s vaječným likérom, domáce likérové špice ako z cukrárne , Stay safe and healthy. Likerove spice recepty, ktoré budete milovať. Pre mnohých z nás to je chuť mladosti. Je sem daný recept, ak sa niekomu páčia špice , tak si ich spraví a nie je zakázané upraviť si recept podľa seba. Nepoviem, poradiť nie je zakázané, ale dá sa aj iným spôsobom, a nechať každého, nech si varí a pečie ako chce, je to jeho vec.
A to už ani nehovorím o tom posmešnom a ironickom vyjadrovaní sa. Na korpus podle postupu jsou jen piškoty a voda. Zbytek ingrediencí je do krému. Aspoň jak tomu rozumím já.
Z piškotů rozšlehaných s vodou a upečených v placce nikdy nevzniknou buflery. Buflery se dělají z vajec, cukru a mouky a stříkají se na plech v podobě kopečků. Nebo se krém a náplň stříkají na dětské.
Večer pred tým, ako plánujete špice jesť, si pripravte krém. V menšom hrnci si uvarte puding z vody, cukru, kakaa a solamylu. Zmes na slabom ohni miešajte až do zhustnutia. Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí.
Na záver primiešajte na kocky nalámanú ceru. Keď sa cera rozpustí a spojí s pudingom. Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru. Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku.
Mám veľký mraziak,tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice. A tie čo sa mi nepodaria a popadajú,zmiesim do jednej misy,pridám namleté. Pečieme v rúre vyhriatej na 2°C. KréZ mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding.
Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Zostaňte v bezpečí a zdraví. Dôkladne si umývajte ruky, vyhýbajte sa kontaktu s ľuďmi a pozrite si zdroje informácií, ktoré vám pomôžu prispôsobiť sa aktuálnej situácii.
Prišiel zo Srbska, kde už bol známy predtým. Pôvod krémeša sa však datuje až do 16. Ako mozete posudit moje likerove spice nie su uplne spicove, lidicky, ale ta chut, taaaa luxusna chut za tu drinu urcite stoji!
A tiez mamina radost, pretoze spice boli darcek k jej narodeninam. Určite to poznáte: Vaše obľúbené biele tričko po niekoľkých praniach prestáva byť biele a naberá sivý odtieň. Alebo sa vám na košeli objavili pod pazuchami nepekné škvrny od potu či dezodorantu a vy už tušíte, že sa s ňou budete musieť rozlúčiť.
Chce to len poznať pár tipov a trikov, ktoré vám starostlivosť o bielu bielizeň uľahčia.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.