neděle 4. února 2018

Bilance potřeby vody

Směrná čísla potřeby vody stanovuje vyhláška č. VÝPOČET DLE SMĚRNÝCH ČÍSEL ROČNÍ POTŘEBY VODY Jednotky Počet os. Celkem Jednotky Počet os. Hydrologická bilance jakosti vody se sestavuje každoročně pro oblasti povodí jako hodnocení kalendářního roku. Každý třetí rok se posoudí dlouhodobý vývoj jakosti vody.


Výstupy hydrologické bilance jakosti vody obsahují. Bilance potřeby vody v objektu je součástí projektové dokumentace vnitřního vodovodu. Nerovnoměrnost ve spotřebě vody Výpočty potřeby vody podle Směrnice vycházejí z předpokládané průměrné denní spotřeby vody v kalendářním roce. Průměrná denní potřeba vody pro bytový fond QA Průměrná denní potřeba vody pro bytový fond se sníží až o u bytů,.


Maximální denní potřeba vody pro. Tato norma platí pro dimenzování potrubí vnitřních vodovodů, která slouží pro přívod studené vody a přívod a cirkulaci teplé vody , podrobnou metodou. Při výpočtech potřeby teplé vody a tepla pro její přípravu se.


Stanovení bilance a výpočtů vodovodních a kanalizačních systémů se provádí samostatně pro každé obytné, průmyslové, veřejné zařízení. Výpočet odhalí množství technické a pitné vody potřebné k uspokojení skutečných potřeb. Kanalizační a vodovodní systémy se počítají a konstruují pouze ve dvojicích. Poměr mezi výdejem a příjmem vody by měl být vyrovnaný.


Kolik vody z našeho těla odchází, tolik vody bychom měli tělu zase dodat. Denně vyloučíme za normálních okolností asi 2-litry vody. Močí odchází 1-litry, l ve stolici, l se vylučuje dýcháním a. Vstupy zahrnují především srážky (P), výstupy pak evaporaci (E), transpiraci (T) (někdy souhrnně označenou jako evapotranspiraci (ET) a celkový odtok(Q c). Otopnou soustavu a zdroj tepla určíme pro potřeby výpočtu spotřeby energie a stanovení EP pomocí účinností,. Dešťové vody – budou řešeny v dokumentaci osazení RD na pozemek.


Vyhodnocení hydrologické bilance jakosti vody je v kap. Výsledky bilance jakosti vody ve všech sledovaných lokalitách jsou v ČHMÚ k dispozici na vyžádání. Z uvedených možností také vyplývá, že nelze bilancovat multifunkční solární soustavu kombinující přípravu teplé vody a ohřev bazénové vody nebo soustavu kombinující přípravu teplé vody vytápění a ohřev bazénové vody.


Model hydrologické bilance se skládá z několika dílčích algoritmů, kterými se modelují základní bilanční procesy v dílčích zónách povodí. Parametry modelu se odhadují tak, aby průběh modelované veličiny podle vybraného kritéria se co nejvíce shodoval s pozorováním. V této hodnot ě je zahrnuta veškerá spot řeba pitné vody. Na jednotlivé domácnosti potom připadá 90l na osobu a den. Z tohoto množství p řipadá jen 5-l pitné vody na konzumaci po-travin.


Ostatní spotřeba vody je využita p ředevším na hygienu a na splachování. Nejv ětší spot řebu pitné vody máme tedy v koupeln. Zdroj vody Stavební objekt rekonstruovaného bytového domu je napojen stávajícími přípojkami vody DN (není předmětem tohoto projektu) z městského vodovodního řadu. Normální reakce je rychlé vypití vody. Dojde k utišení žízně ještě před absorpcí, pravděpodobně díky receptorům v jícnu, ústech a žaludku.


Instalace teplé užitkové vody (kdykoliv je ventil nainstalován před vodovodní baterií, oba výstupy by měly být opatřeny zpětnými klapkami).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky