K lehčímu telecímu se hodí stejně lehká vína, jako například Chardonnay, Sauvignon blanc, který zrál v dubovém sudu. K těžším pokrmům, obzvláště k těm s omáčkou, jsou lepší spíše červená vína, jako například italská červená vína a francouzské víno Syrah. Miluji telecí, máme skopové maso každý týden a masa není nikdy dost.
Kdo hodně pracuje, musí mít sílu, kdo hodně pracuje, musí pít víno. Kdo pije víno , musí mít to naše. Vyberte si v Praze víno k telecímu masu.
Bude se vám doma hodit, když budete mít doma telecí hody. Naše vína se hodí také k telecímu masu - nakupte je u nás! Jaké víno podávat k rybám. Bílé víno se podává k bílému masu , červené víno k tmavému masu. Rulandské šedé, Svatovavřinecké mladé.
Výraznější Chardonnay báječně chutnají k pečeným nebo dušeným kuřatům či telecímu masu , zejména s lesními houbami a krémovými omáčkami, nebo k podzimní zelenině, třeba k dýni. Platí pravidlo, že ve finále je nejdůležitější způsob přípravy a koření. Ke špičkovým steakům na grullu, z argentinského masa apod.
Ke steaku oceníme jiné víno než k domácímu guláši. Sladké výběry jsou vhodné k dezertům. Například pečené jehněčí s bylinkami je skvělé s víny z oblasti Rhôny či kalifornským. Nebojte se experimentovat, nabádá na serveru Vivino. Albarino (Biele víno ) Albarino sa skvele hodí k morským plodom a rybám.
Aurélius (Biele víno ) Vína z tejto odrody sa hodia k bielym hydinovým mäsám. Chardonnay (Biele víno ) Akékoľvek chardonnay ktoré máte práve k dispozícii. Chenin Blanc (Biele víno ) K vyprážanému kuraciemu mäsu je chenin blanc vhodnou kombináciou. Správne zvolené víno k menu znamená, že víno aj jedlo musia spolu fungovať v harmónii a vzájomne sa podporiť.
Většinu pokrmů z jehněčího masa skvěle doplňují vína z oblasti údolí řeky Rhôny, totéž platí pro odrůdová vína Pinot noir z různých světových regionů a samozřejmě i burgundských apelací. Výsledkom je zvýraznenie jemných nuáns jedla aj vína. Pri kombinácii vína s mäsom je v porovnaní so syrom alebo rybou potrebné zvážiť viacero faktorov. Dôležitým prvkom je príloha alebo omáčka.
Hlavnú úlohu zohráva druh mäsa a spôsob prípravy. K tmavým a kořeněným masům podáváme červené víno. Ke sladkým dezertům, moučníkům a ovocným salátům podáváme sladká bílá nebo rosé vína, případně vína šumivá nebo perlivá. Pokud je víno součástí pokrmu, podáváme k němu stejné víno.
Dodržujeme barevnou harmonii vína a jídla.
Drůběží maso vždycky doplňte jen bílým, mírně aromatickým vínem, zkuse třeba Muller Thurgau nebo Pálavu. Vsaďte na Cabernet Sauvignon a neuděláte chybu. Omáčka k hovězímu masu recepty, které budete milovat. Možná to znáte, bílé víno se podává k bílému masu a červené víno k tmavému masu. K hovězímu podávejte vyzrálejší, plná červená vína.
Bílá vína k dortíku, červená k srnčímu. Pokud nekupujete jen víno stáčené, tak jste si jistě všimli, že poměrně často je na lahvi uvedeno, k jakým pokrmům se dané víno hodí. Pojďte se podívat, co o něm říká Marek Vašut. Pokrmy připravená z telecího masa vyžadují jemné druhy bílých vín. Víno Cuvée du Terroir Rosé.
Ideálně se bude snoubit s grilovanou drůbeží, mořskými plody a zeleninou. Ideální víno do letních měsíců na letní zahradní party. Tedy, pakliže je taková čokoláda vysoko procentní a víno velmi kvalitní. Výsledek této jedinečné kombinace vás doslova nadchne.
Jestliže budete konzumovat čokoládu i víno v rozumném množství, nemusí to být pouze pochoutka, ale také vám může pomoci zhubnout a dokonce jde.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.