pátek 19. února 2016

Bezlepkový kvásek recept

Kvásek jednou denně přiměřeně přikrmujeme moukou a přidáváme vodu. Narozdíl od klasického žitného kvásku se mi neosvědčilo skladovat bezlepkový kvásek v lednici, 2-dny zvládl v pohodě, ale po týdnu už byl hodně líný a musela jsem ho složitě oživovat. Kvásek připravíme z 1-lžic mouky Schar mix b (vhodná je též čiroková mouka) a přidáním 3-lžic vlažné vody. Přikryjeme potravinovou folií a do ní uděláme dírky, nebo můžeme přikrýt víčkem od sklenice,ale neutahujeme.


Od zkušenějších “hospodyněk” jsem sesbírala tipy na to, jak si připravit vlastní kvásek z mouk neobsahujících lepek a následně, jak z toho kvásku upéct bezlepkový kváskový chlebíček.

Jedna z našich fanynek a čtenářek se s námi v minulosti podělila o recept na bezlepkový kvásek z kukuřičné mouky. Ako založiť bezlepkový kvások? Recept na Vynikajúci bezlepkový chlieb. Spracovali sme pre vás podrobný návo ako založiť bezlepkový kvások. Zdarma si ho môžete stiahnuť do svojho počítača.


Nájdete v ňom aj recept na vynikajúci bezlepkový chlieb, ktorý má nadýchanú striedku a výbornú chuť. Já osobně jsem nakonec přistoupila k takovému poměru surovin, aby kvásek , který mi ve sklenici vznikl měl pro mě ideální konzistenci. Z tohoto množství je dostatečně na to, aby bylo možné po třech dnech upéci první.

Pohankový bezlepkový chleba upečený pomocí kváskové kultury patří mezi nejzdravější pokrmy na světě. Kvásek nebo bezlepkový kvásek : Magické slovo, hodně práce, módní trend nebo znovuobjevená věc, zdraví prospěšná? Ať už je váš názor na kvásek jakýkoliv, pravdou je, že se stává novým fenoménem a lidé neváhají vložit čas a energii do vypěstování si vlastního kvásku, aby si z něho mohli péct poctivý domácí chlebík.


Odebraný kvásek uchovávejte v lednici. Nádobu s kváskem neutěsňujte, musí dovnitř proudit vzduch. Před použitím kvásek vytáhněte, aby se vytemperoval. Už jsem ale několikrát pekla stylem z lednice ihned do pekárny.


Pokud pečete méně často než 1x za cca - dní, kvásek dokrmte vodou a trochou bezlepkové mouky. Madla81: Madlo, ten recept je od paní Tatiany H. Já zakládala bezlepkový z pohankové mouky, kvasilo to spontánně pěkně, ale až moc rychle a vzhledem k tomu, že peču bezlepkově jen jednou za týden, za dva…nakonec se zkazil. Vyberte si recept na bezlepkový kvásek a připravte si chutný a výjimečný bezlepkový kvásek pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší bezlepkový kvásek ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s. Důležitým ukazatelem je, aby byl až po svou hladinu řádně provzdušněný – probublinkovaný). Po vyzrání základního kvasu ODEBEREME 1-lžíce kvásku zpět do naší dózy a uložíme do lednice, kde kvásek vydrží max.


Chcete péct z kvásku a bez lepku?

Máme pro vás jednoduché do detailu popsané postupy, jak si vytvořit svůj vlastní bezlepkový pohankový kvásek z pohankové mouky tak, aby to zvládl opravdu každý. A zároveň i tipy, jak se o něj starat. Pekla jsem v kulaté formě o průměru cm. Chlebík je menší, ale protože bezlepkové chleby rychleji vysychají, nemá cenu péct velký bochník. Bezlepkový kvásek se mi podařilo vypěstovat podle návodu ze stránek - Co nového na kopci.


Bezlepková dieta není nic příjemného a musí se striktně dodržovat. Proto jsem se vydala i touto cestou, abych pomohla těm, kdo tuto dietu potřebují. Tato dieta se nesmí brát na lehkou váhu. Lidé, kteří tím trpí musí jíst vybrané potraviny, které neobsahují lepek, který je obsažen v mnoha surovinách.


Můžete buď s droždí nebo z kvásku. Je to jak živý organizmus o který se musí neustále pečovat, omlazovat a krmit ho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky