středa 3. února 2016

Jak zpracovat čerstvé brusinky

Některé brusinky plodí i ve stých sto letech existence. Sušené plody by neměly být sířeny a doslazovány. Sušené brusinky slouží spolu s konopnými, slunečnicovými nebo chia semínky jako chutná a zdravá svačinka. Tady je léčivých účinků brusinek a pár tipů jak je jíst.


Na výběr pro vás máme obojí, tak se do nich pusťte!

A komu by to nebylo dost, může si dát brusinky i ve formě tekuté. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu. Je to hrůza, že se do všeho cpe cukr.


Všude, kam se běžně dává cukr (káva, čaj, kompoty, včetně brusinek, sladkokyselé okurky, štrůdl, atd. atd.) lze s úspěchem použít nekalorické a nenávykové sladidlo původem od jihoamerických indiánů - sušenou bylinku Stevia rebaudiana, která se dá u nás běžně sehnat. Jak vybrat ty pravé: Skákavým testem! Bobulky hoďte sedmkrát na zem – pevné a čerstvé plody se pokaždé odrazí zpět.


Díky voskovité slupce vydrží dlouho čerstvé , v lednici tři měsíce, v mrazáku až rok. Brusinky - článek na Vaření.

Severoamerické brusinky jsou větší než brusinky , které známe z českých lesů, a dosahují přibližně velikosti olivy. Naturevia vám nabízí celou řadu produktů s obsahem brusinkových extraktů nejvyšší kvality, které se liší silou a formou užívání. Plody některých odrůd jsou mírně natrpklé, ale jak sušené, tak i čerstvé jsou výborné na čaj slazený medem. Jejich léčivé účinky jsou podobné jako u listových nálevů a čajů. Z rostliny se sbírají listy od konce léta do podzimu a suší se při teplotě do čtyřiceti stupňů.


Uskladněné v suchu a ve tmě pak. Obdobně do nápojů, ve kterých je vanilka či skořice, můžete bez obav pro zvýraznění chuti přidat brusinkový nektar. V posledním případě si ale dejte pozor na přidaný cukr. V obchodech jsou také k dostání i džusy. I zde je ale důležité dávat si velký pozor a bedlivě číst etikety, aby v džusu nebylo přidané další ovoce nebo umělá sladila.


Přes zimu nevyžadují zvláštní péči, jsou totiž mrazuvzdorné. Obalte je listím nebo chvojím, tím je ochráníte před vymrznutím či uschnutím. Můžete z nich uvařit omáčku, marmeládu, vyrobit si šťávu i víno. Existuje celá řada receptů na to, jak zpracovat brusinky. Zavařené brusinky , to je takový malý luxus ve spíži.


A to i tehdy, když si je zavaříme sami.

Vzácnými činí brusinky buď pracnost, když je sbíráme vlastnoručně, celoroční péče, jestliže je pěstujeme, a nebo cena, kdybychom čerstvé brusinky koupili. Naštěstí není zavařování brusinek nijak složité a není co zkazit. Chodíme na ně především do lékárny, ale pokud se je přece jen rozhodneme pěstovat na zahradě, překvapí nás zpravidla velmi dobrou úrodou. Poradíme vám, jak zpracovat brusinky , aby vám nazmar nezbyl ani jediný plod. Nemůžeme na prvním místě nevzpomenout hojné léčivé vlastnosti brusinek.


Jak zpracovat čerstvé houby Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? Subscribe to jak zpracovat brusinky Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Sezóna broskví uteče velmi rychle, ale když si broskve zmrazíte, budete si je moci užívat po celý rok.


Pokud chcete zachovat jejich chuť, nasbírejte je v době, kdy jsou nejzralejší. Jak co nejlépe skladovat citrony. Chcete-li udržet citrony čerstvé co nejdéle, vložte je do uzavíratelného plastového sáčku nebo obyčejného sáčku, uzavřete ho a umístěte do lednice.


Tímto způsobem si citrony udrží svou tvrdost, šťavnatost a chuť dlouhou dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky