Vynikající kávička z krásného Řecka. Je balená v ochranné atmosféře hned po pražení a zajišťuje perfektní uchování chuti a unikátního aroma kávy. Ideální na řeckou kávu z džezvy i na turka.
Přesný šálek vařené řecké kávy - může zlepšit kardiovaskulární zdraví a zvýšit životnost.
I horká káva má svého řeckého zástupce, je jím řecká káva – ellinikos kafes. Je velmi podobná nám známému „turkovi“, ale zrníčka jsou v případě řecké kávy namlety ještě jemněji. Vaří se v džezvě a její příprava je hotovou alchymií, musí se totiž přesně odhadnout okamžik, kdy má káva ty správné.
Jemně umletá pražená kávová zrna se nasypou do nahřáté džezvy, zalijí vodou a nechají rychle přejít varem. Jakmile nápoj vykypí do horního límce konvičky, sejme se konvička s ohně a káva se nalévá do šálků. Na rozdíl od modernějších způsobů přípravy obsahuje turecká káva sedlinu, která se usadí.
Stačí instantní káva nebo espresso, voda, le mléko a cukr dle chuti. Ingredience protřepejte v šejkru, pro výraznější a krémovější pěnu použijte mixér, ať již klasický či ponorný. Existují také specializované přístroje na výrobu frappé. Filtrovaná káva nebo espresso?
Pokud si chcete oblíbený nápoj vychutnat ve všech odstínech chuti, zvolte filtrovanou. Na rozdíl od přípravy espressa neprobíhá její příprava pod tlakem a káva si zachovává mnohem širší škálu chuťových nuancí. Ve Francii se připravuje v tzv. Itálii v mocca konvičkách. Příprava v cafetiérii: kávu nasypeme do konvice (5g - 8g na jeden šálek) a zalijeme vroucí vodou.
Ledová káva má mnoho podob. Jedná se o silnou kávu, která je trochu podobná espressu. Frappé je jen jedna z variant, zato je ale u nás nejoblíbenější. Frappé pochází ze země, která má s teplem bohaté zkušenosti, konkrétně z Řecka.
Pravé frappé se při přípravě drží svého řeckého původu i nadále a neobejde se bez instantní kávy. Recenze kávovarů, recenze kávy, zajímavosti ze světa kávy a mnohé další.
Navštivte náš web věnovaný kávě. ECKÁ KÁVA , ŘECKÝ E-SHOP GTQ. Original Greek Coffee 1 - Pravá řecká mletá káva GOLD SANTOS. Tak, jak ji znáte z řeckých restaurací a kaváren! Právě správná péče o kávová zrnka a použití vhodné vody mají na chuti kávy v šálku podíl vpravdě zásadní.
Jedině čerstvá káva a voda s příznivým chemickým profilem dají šálku kávy chuť a aroma, které očekáváte. V každém jiném případě hrozí zklamání. Vezměte jí vzduch a zapamatujte.
Zajímalo vás někdy, jak funguje vacuum pot nebo moka konvička? Jak optimálně skladovat kávu, aby nevyčichla? Na jakou hrubost se mele káva určená pro french press nebo jak fungují překapávače?
To jsou jen některé otázky, na které stránka Příprava kávy odpoví. Neexistuje totiž špatná káva , existuje pouze špatná příprava kávy. A když se ji naučíme správně připravovat a ošetřovat, bude vše v pořádku.
Každý Čech ví, jak má chutnat a vypadat pivo. Ale málokterý Čech ví, jak má chutnat a vypadat káva. Problém také je, že se zvyšuje celosvětová konzumace kávy. Káva z ní je silná a netradiční chuti, proto bych ji doporučila i zvědavcům a těm, kteří chtějí vyzkoušet něco nového.
Džezva je ztělesnění tradice v přípravě kávy a navíc skvěle vypadá. Turecká káva se často vaří s různým kořením, syrupi, cukrem, kakaem, pepřem, vanilkou, zkrátka s čímkoli vás napadne.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.