I o tomto způsobu panují dohady, jestli je vhodný či ne. Totiž takto uchovaný česnek v pokojové teplotě je náchylnější k množení bakterií, které mohou způsobit chorobu zvanou botulismus. Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se.
Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na kilogram česneku postačí gramů soli a trochu oleje.
Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a. Uchování česneku v soli recepty, které budete milovat. Zase jiný způsob uchování česneku , dobrý nápad - to se hodí. Způsobů uchování česneku je spousta například uchování česneku v soli , uchování česneku v mrazáku a další. Nejlepší volbou je skladovat čerstvý česnek, který si i sami vypěstujeme a sklidíme. Ideální doba na sklizeň česneku je přelom léta a podzimu.
Připravený česnek rovnoměrně promícháme se solí, dobře namačkáme do suchých čistých skleniček (menšího obsahu) a horní vrstvu pokryjeme tenkou vrstvou soli. Skleničky povážeme navlhčeným dvojitým celofánem nebo pergamenovým papírem a uchováme v chladnu.
Máte ještě někdo nějaký tip na dlouhodobé uchování česneku ? Díky Připojit reakci Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků. Používám do všech jídel, na topinky si pak vždy koupím čerstvý. Varianta usušení česneku je velmi dobrá, protože česnek v takovéto podobě může vydržet dokonce až dva roky. Nejprve česnek nakrájejte na tenké plátky a rozprostřete ho na podložku (nejlépe s malými dírkami, aby zde mohl proudit vzduch). Tématické fráze: česnek v soli nakládaný česnek v soli česnek v soli recept česnek se solí nákládaný česnek v oleji uchování česneku česnek ve sklenici se solí recept cesnek v oleji česnek v olivovém oleji uchování česneku v soli jak uchovávat česnek uchování česneku v oleji česnek ve sklenici se solí nalozeny.
Ingredience: na litr vody 2g soli. Postup: Česnek oloupeme, stroužky narovnáme do malých skleniček s uzávěrem na závit a zalijeme studeným solným nálevem, aby byly všechny stroužky dobře potopené. Konzervace česneku v soli má stejné využití v kuchyni jako čerstvý česnek.
Protože jsem sklidil česneku víc, než stíhám prodat, tak už i já musím řešit problém s tím, jak uskladnit česnek (nejenom přes zimu), aby vydržel, byl stále použitelný a nezkazil se. Naštěstí je několik meto díky kterým můžeme trvanlivost česneku prodloužit. Kvůli k vysokým cenám tuzemského česneku majitelé zahrádek stále častěji pěstují svůj vlastní. Radost z kvalitní úrody by nás neměla ukolébat. Nevhodné skladování může výrazně omezit trvanlivost a kvalitu česneku.
Univerzální rada, jak dlouhodobě v domnácnosti skladovat česnek, neexistuje. Sestřenka uskladňuje česnek v kuchyni na horní lince ve džbánu. Má to jako kytici, česnek je částečně se stonkem a vydrží jí dokud ho všechen nespotřebuje, což je tak do ledna.
Já se skladováním česneku nemám zkušenost, vždy si koupím dvě, tři paličky v zelenině a mám ho v ledničce. Recept na česnek v soli se může hodit, pokud potřebujete zpracovat větší množství česneku , což nemusí být vždy snadné. Naložení do oleje s sebou nese potenciální zdravotní rizika a sušením zase česnek ztrácí chuť. Rozdílem bude vynechání sádla. Do čistých sklenic tedy budeme plnit směs prolisovaného (nebo namletého) česneku se solí.
Na 5g česneku nám bude stačit asi 1g soli. Opět uchováme v chladu a temnu. Palici česneku rozdělíme na stroužky a zbavíme je slupek. Poté stroužky necháme v mikrotenovém sáčku zmrazit.
Takto uložený česnek ale částečně ztrácí své chuťové vlastnosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.