středa 21. listopadu 2018

Čočka bez namáčení

Čočka bez namáčení

Opravdu to dělat nemusíte, čočku v pohodě uvaříte i bez namáčení. Jak to tak ale v životě bývá, každé pravidlo má svou výjimku. Takže i zde může namáčení přijít vhod.


Proto čočce fandí i ti, kteří se jinak přípravě luštěnin raději vyhnou. Zdravá čočka na kyselo bez mouky fit dietní zdravý top recept na hubnutí nejen pro fitness Čočka je typický novoroční pokrm a navíc bohatý zdroj rostlinných bílkovin, takže se skvěle hodí do zdravého fitness jídelníčku. Prostě ji jen zalijte v hrnci vodou, asi půl hodiny vaříte a rychlý i zdravý pokrm je na stole.


Záleží ale také na druhu čočky. My vám krok za krokem poradíme, jak uvařit čočku i pro největší gurmány. K naklíčení se hodí pouze čočka neloupaná. Její drobné černé oválky dodávají pokrmu zajímavý vzhled. Při přípravě ji propláchneme studenou vodou a vaříme asi minut.


Čočka bez namáčení

Pokud ji však necháte namočenou i delší dobu, nic se nestane. Vlivem máčení luštěnina změkne a proces vaření bude o poznání rychlejší a čočka měkčí. Po máčení opět čočku propláchněte. Do pokrmy ji vsypte cca až před dovařením. Rychlá příprava bez namáčení.


Luštěniny bychom měli na talíři daleko častěji, kdybychom je nemuseli namáčet dlouhé hodiny předem. PŘEBÍRÁNÍ čočky, ale i dalších luštěnin, rýže apod. PROPLACHOVÁNÍ vyplaví jemný prach a drobné nečistoty. SLUPKY Pokud si potrpíte na estetiku, odstraňte při. Holky casto cocku nevari,.


Čočka bez namáčení

Dealerko, obyč čočka se vaří asi minut (a bez namáčení ). Tu tvoji červenou jsem zkoušela a jediný rozdíl je v tom, že se červená barva změní na šedou, což vypadá dost nechutně. Zkuste tuto chuťově bohatou verzi polévky s rajčaty. Zdá se vám to všechno moc komplikované? Namáčení je jen o režimu. Tady je třeba sůl, tu probiotika, tady zas bez soli?


Vytiskněte si náš tahák Jak fermentovat suché plody a uložte v kuchyni na viditelné místo. A až se rozhodnete začít oživovat suché plody, budete mít tahák vždy při ruce. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostičky mrkve a řapíkatého celeru, na mírném plameni opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme namočenou čočku, koření a sůl, podlijeme vývarem a dusíme. Sušené fazole přeberte, dejte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a minut povařte.


Čočka bez namáčení

Stáhněte z plamene, přiklopte a nechte hodiny stát, pak fazole slijte a uvařte podle receptu. Cibuli, mrkev a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme na dně olej, vložíme cibuli, mrkev a řepu, osolíme. Velká zelená čočka v bio kvalitě. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.


Velké pětikilové balení Vám vydrží opravdu dlouho. Měkká červená čočka nenápadně připomíná kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky