pátek 2. listopadu 2018

Džezva na kávu praha

Káva z ní chutná výborně díky tomu, že se nespařuje vařící vodou a následně se nenechává dlouho stát. Na jeden šálek kávy se zpravidla dávkují dvě lžičky kávy a jedna lžička cukru. Tento krok však můžete přeskočit a připravit v džezvě pouze samotnou kávu. Přidejte kávu a dolijte zbytek vody do dvou třetin džezvy.


Počkejte, až se káva začne vařit a dokud nedojde pěna až po okraj džezvy.

Poté džezvu odebereme z. Z jedné strany je na džezvě hubička k nalévání a naproti ní je dlouhá rukojeť. Tvar džezvy je velmi důležitý pro přípravu kávy, díky rozšířenému dnu by totiž kávová sedlina měla zůstávat dole. Jiným způsobem přípravy v džezvě je ten, že kávu dáte do džezvy, zalijete studenou vodou a dáte pomalu vařit. Na kávě se objeví hustá pěna a káva vzkypí.


V tomto okamžiku ji odstavte a pěnu nechte klesnout, poté ji opět dejte na plotýnku. Toto opakujte 3x a poté ji nalijte do šálku. Avšak turecká káva nabývá na popularitě i západních státech.

Příprava bude trvat cca 4-minut. Na výběr je z celonerezových či nerezových s plastovou rukojetí. Máme džezvy na elektrický a plynový sporák, ale i na indukci. Jistě oceníte i nalévací hubici, a pokud ne, máme. Na všech prodejnách můžete použít platební kartu a vychutnat si skvělou Čerstvou Kávu v coffee baru.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Lze ji použít na plynové, elektrické i sklokeramické varné desce, není určena pro indukci a nelze ji mýt v myčce na nádobí. Bez správné konvičky na šlehání mléka se Vám nepodaří udělat správné cappuccino ani latté. Na dno džezvy dáme lžičku moučkového cukru, který necháme zvolna roztavit. Když už začíná karamelizovat, přilejeme vodu, přivedeme k varu, odstavíme, nasypeme kávu a promícháme lžičkou. Pak už je postup stejný jako v předchozím případě.


Po opětovném vzkypění máme arabskou kávu hotovou. Prohlédněte si naše konvice na kávu a čaj a doplňky k nim. Najdete tu vše, co potřebujete na přípravu kávy a našlehání mléka.

Pak už stačí jen trocha kreativity, a brzy budete usrkávat vlastní Americano s kapkou ovocného sirupu nebo super silné dvojité espresso v biokvalitě. Tradiční turecká džezva , nazývaná též jako jezva, ve větší velikosti pro připravu pravé turecké či arabské kávy. Hned na úvod je nutné podotknout, že každý další krok v přípravě kávy způsobuje její stárnutí. Tím se myslí, že postupně ztrácí na intenzitě vůně i chuti. Máme-li čerstvě praženou kávu , následuje mletí.


Džezva turecká měděná na čaj a kávu vel. A to ať už jde o silné espresso nebo o další způsoby přípravy kávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky