Jak zabránit, aby jablka nezhnědla 1. Rady a tipy Žádný komentář Krájení oloupaných jablek na jablečné zavařeniny trvá vždy nějakou dobu, takže musíme vyřešit „ jak zabránit, aby jablka nezhnědla “. Dvířka jsou přiotevřená, aby mohla unikat vlhkost. Sušte ideálně na plechu vyloženém pečicím nebo pergamenovým papírem, i tak však počítejte s tím, že křížaly se v troubě budou přichytávat a budete je muset obracet. Jak sušit jablka v sušičce?
Po usušení křížaly skladujte na suchém, chladném a temném místě v uzavřených dózách, aby se k nim nedostala vlhkost.
Pak by Vám mohly zplesnivět. Usušené křížaly se hodí jak k přímé konzumaci, t. Aby nám jablka nezhnědla , kolečka ihned dáváme na minutu do vody se solí (na litr vody přidáme lžičku soli). Potom pokapeme šťávou z citronu a vložíme do hrnce.
Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, cukr, rozinky, skořici, hřebíček a zalijeme jablka vodou, tak, aby byla úplně ponořená. Nakrájené ovoce jako hrušky, jablka nebo avokádo má sklon hnědnout. Aby cestou na koláč nebo do salátu nezhnědlo, můžete ho nakrájené zakapat nebo protáhnout citronovou šťávou.
Tu ale pak nejspíš pocítíte v chuti. Podobně vám poslouží také miska se studenou vodou s pár špetkami soli, kam ovoce ponoříte a ponecháte do chvíle, kdy podle receptu přišel jeho čas.
Rozdusíme, stáhneme plamen a při nízké teplotě pomalou vaříme, až masa zhoustne. Nebo rozdušená jablka přelijeme do pekáče a necháme odpařit pečením v troubě, a to při teplotě asi 1stupňů Celsia. Povidla občas zamícháme.
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca mm - mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se. Další rady v kategorii. Neměly by být povadlé, scvrklé nebo moučné.
Sušení jablek je rychlé a snadné a vyjde Vás na zlomek ceny koupeného sušeného ovoce. Také si můžete být jistí, že jsou zcela přírodní a bez zbytečných konzervačních látek. Jeden způsob, jak si pochutnat na jablíčkách v zimě, je udělat z nich jednoduše kompot. Oloupaná jablka vkládám do vody s kyselinou citronovou, aby zůstala bílá a nezhnědla dřív, než stačím naloupat a nakrájet celou várku. Kousky jablíček naskládáme do sklenic.
Jablka či hrušky krájejte na plátky. Chcete-li rychle a efektivně sušit jablka , pak neberou peníze a dostat ze sebe kvalitní Elektrické sušičky. Taková kuchyň pomocník s malou nebo žádnou vnější pomoc pro vás připravit chutné a zdravé sušeného ovoce, které s velkou radostí. Možná byl váš strom velmi štědrý, nebo jste si koupili příliš mnoho jablek, protože jste si mysleli, že chcete uvařit osm dortů: ať už je důvod jakýkoli, mnoho jablek je nyní na cestě. Před sušením je osušíme.
Bambusové tyčky nařežeme na šířku pečící trouby a kolečka jablek na ně narovnáme.
Zavěsíme do trouby a sušíme při. Při zácpě působí lehce projímavě a navozují pocit pohody ve střevech Možnosti sušení: Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). Pokud je slupka tvrdá, odstraníme ji.
Je-li měkká, nemusíme okrajovat. Zatím dáváme jablka do vody s troškou octa nebo citronové šťávy, aby příliš nezhnědla. Připravená jablka nastrouháme a necháme chvíli odpočinout, aby pustila šťávu.
Sušit lze prakticky jakékoli ovoce a zeleninu. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek poškození či napadení hnilobou nebo plísní. Nebojte se sušit ani kyselé nebo málo sladké plody (například kyselá jablka ), právě naopak!
V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují přírodní.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.