čtvrtek 1. listopadu 2018

Jak dlouho péct kuře v remosce

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme (i uvnitř) a vložíme do něj kousek másla. Kuře položíme prsíčky nahoru do remosky, poprášíme mletou paprikou a bohatě poklademe plátky másla. Kuře upečeme dozlatova bez podlévání.


Kuře z remosky podáváme s bramborovou kaší a salátem. Remoska je takovým malým zázrakem pro mnohé hospodyňky, některé na ní nedají dopustit a vše v ní připravují – od kuřete, přes vepřové maso až po brambory. Obvykle se peče asi čtyřicet minut, případně déle, pokud je to potřeba.

Vyzkoušet můžete například výborné kuře na. O pečení kuřete se v nejedné rodině vedou spory na život a na smrt. Na břiše, nebo na zádech?


A jak poznat, že už je hotové, když každá trouba peče úplně, ale úplně jinak? Kuře v celku je poměrně velké kvantum masa v jednom místě, musíte mu tedy poskytnout dost koření ze všech stran. Celé kuře lze také péct položené v pekáči. V tomto případě ho jistě přiklopte, alespoň na první hodinku pečení.


Kuře na bramborách z remosky - recept.

Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Pekla jsem z pul kila mouky ve velke teflonove remosce GRAND. Dle rad jak na strankach vyrobce tak i zde~bez papiru, bez vymasteni misy, pouze omastila jednotlive buchty, aby se neslepily. Cca po minutach peceni jsem prikryla alobalem a pekla dal minut.


Po vypnuti jsem buchty nechala minut v teple remosce a teprve potom vyklopila. Jé, v remosce jsem pekla naposled na koleji ale pamatuju si, že buchty (myslím klasické buchty) jsem vždycky přikrývala kolem z alobalu (bez toho otvoru uprostře o kterým píšeš), protože jak ta remoska peče jen seshora, tak byly nahoře jinak moc tmavé. Oproti troubě vám na pečení v remosce stačí jen trocha místa a elektrická zásuvka. Jak upéct kuře v remosce. Je ideální pro pečení v malých kuchyních, chalupách nebo pro převážení z místa na místo.


Do klasické remosky jen naskládáte suroviny, zavřete víkem, zapnete a čekáte na výsledné jídlo. Drůbež, králíka i zvěřinu je lepší péct naporcované, u drůbeže po­případě v půlkách. Kuře , je-li menší, můžeme upéct vcelku, ale musíme počítat s tím, že se bude péct déle než kuře naporcované. Proto jsem raději volila pečení v porcích. Výjimku jsem udělala u pečeného kuřete s nádivkou.


Já mám docela jednoduchý trik. Nejdříve přímo v remoskové nádobě na sádle opeču ze všech stran maso, které jsem hodně osolila.

Po prudkém opečení podliji vodou, maso posypu kmínem, navrch položím plátečky špeku, posypu na kolečka nakrájenou cibulí a plátky česneku a nechám v remosce péct. Dobrý den, také ráda peču v chleba v remosce , ale dneska jsem byla nucena vrazit ošatku do lednice, honem zapnout troubu s litinovým hrncem a modlit se, aby těsto nepřekynulo. Těsto kyne ve velké ošatce tak na kilo a více a já jsem zjistila, že nevím, jak jej dostat do remosky, ošatka je větší než velká remoska, takže nasadit nelze. A moji sousedi dobráci se navíc zlomyslně rozhodli pro kuře na paprice. Sáhl jsem tedy po remosce.


Jenže vyvstala otázka, jak udělat nezbytný paprikový základ. Po krátkém přemýšlení jsem kuře obalil v paprice s olejem (viz recept) a bez dalšího nádobí i cedníku omáčku do hladka umixoval přímo v remosce. V řešit, jak dlouho péct maso a ještě se třást, že to nestihnu přesně do - tak na to bych neměla nervy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky