pondělí 9. ledna 2017

Muffiny do hrnku

Muffiny v hrnečku do mikrovlnky recepty, které budete milovat. Muffin do hrnku recepty, které budete milovat. Do košíčku dáme lžíci těsta, do středu lžičku marmelády a zalijeme znovu lžící těsta. Doplníme drobením z bílé čokolády.


To je lepší ponořit do těsta, jinak na hotovém muffinu zcukernatí.

Dnes jsme pro vás natočili recept na brownie o hrnečku. Muffiny sem dělala podle receptu a vyšla z toho hrozná bletina :-( , tak sem tam kydla kyšku, přidala mlíko a mouku s kypřicim práškem, vše sem dělala od oka a chutnalo to dobře tak sem to akorát přisladila a dala tam tu čokoládu a volalá vyšli z toho úplně ty nejlepší a nejměkčí muffiny co sem kdy dělala(a to je dělám min. 2x do měsíce).


Velikost hrnku může být jakákoliv, poměr ingrediencí zůstane při každé velikosti zachován, změní se pouze množství těsta. Jednoduše připravené těsto na lahodné muffiny. Do těsta podle chuti vmícháme různé přísady. Z odzkoušených kombinací příchutí doporučuji kokos s citronovou kůrou, nebo drcené vlašské ořechy s kakaem.


Následně nalijeme těsto do formiček na muffiny a dáme péct do trouby předehřáté na 1°C.

Hrnkové muffiny podáváme jako jemný zákusek ke svačině nebo snídani. Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, lístky oregana a nakonec zlehka vmíchejte olej. Těstem naplníme dno formiček na muffiny , vymazané olejem nebo vyložené papírovými košíčky na muffiny.


Vložíme nakrájené olivy, rozdrobený feta sýr a sušená rajčata a zalijte zbytkem těsta asi do tří čtvrtin formiček. Těsto rozdělíme do košíčků na muffiny , posypeme zbylou čokoládou a dáme péct do vyhřáté trouby na cca min. Následně do těsta přidáme nastrouhanou cuketu, sýr feta nakrájený na menší kostky a kousky nasekané petrželky. Důkladně promícháme, aby těsto absorbovalo všechny posledně přidány přísady. Potom těsto přelijeme do formičky na muffiny nebo muffinových košíků.


Poté je nasypte do větší misky, smíchejte s hráškem, kukuřicí, sýrem, jogurtem, mlékem, olejem a vejci. Vše důkladně promíchejte. Mouku a prášek do pečiva si smíchejte bokem, a poté přidejte po částech do již smíchaného těsta.


Formu na muffiny si vymazejte máslem nebo olejem. Recept na tyto muffiny jsem připravila zase v rámci akce Školní svačiny pro Rohlík. Podle mě se skvěle hodí nejenom na snídani, ale právě taky na svačinu, protože vám dodají spoustu energie. Dostanete do sebe (a taky do svých dětí) spoustu dobrého a zdravého a to, že je tam mrkev nebudou ani řešit.


Když jsem je dala do trouby, tak jsem je skoro každou minutu kontrolovala.

Vždy jsem zvědavá, jak vysoké muffiny budou, jak hodně těsto vyběhne, ale hlavně, jestli nevyskočí úplně mimo formu. Nesnáším čištění muffinové formy! Tady jsem prvních pár minut byla v rozpacích. Vůbec nic se tam nedělo. Připravené těsto rozdělte buď do vymazané formy na muffiny nebo do košíčků na muffiny.


Pečte v rozehřáté troubě asi minut. Moučkový cukr dejte do misky, přidejte trochu citronové šťávy a rozmíchejte na hustou poelvu. Upečené muffiny ozdobte polevou a borůvkami.


I když peču na zakázky, tak ani po mnoha letech praxe nevím vše. Muffiny jsou jednoduché a dá se do nich přidat vážně cokoliv. Ani cukrářky v zahraničí mi nedokázaly poradit, proto doufám, že třeba ty najdeš chybu a zase mne trochu zdokonalíš.


Mám muffiny krásné, vláčné, ale klobouček není nikdy dokonalý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky