K lehkým a osvěžujícím jídlům patří podobná vína, k jídlům těžkým a vydatným vína těžší a plnější. Příkladem je třeba smažená jemná ryba, ke které se často přidává citronová šťáva. Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem.
Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu? Připravili jsme pro vás malého průvodce.
A Češi si jej umí pořádně vychutnat. Nároky na slavnostní večeři rostou, v řadě rodin ještě stále převládá tradiční smažený kapr. V některých domácnostech ho ale nahrazují ryby mořské, výjimkou nejsou ani krevety a další plody moře.
A ke slavnostní večeři neodmyslitelně patří i sklenka dobrého. Obecně lze říci, že k rybám jsou vhodná spíše bílá vína, obzvláště ke kaviáru pak např. Těžší aromatická a červená vína se hodí spíše k jiným druhům masa. Za to vděčí mimo jiné vyšším kyselinám, které ideálně vyváží i tučnější masové pokrmy.
Takže: i když dnes doporučuji tradiční mohutné červené víno, neberte to jako nevyhnutelnost.
Tento Malbec, jako argentinská (převážně) odrůda, je přímo stvořen ke výrazným kusům masa na grilu. Je to volba na jistotu. Vánoční víno: co ke kaprovi, lososu, krevetám či kachně. O trochu sladší styl se pak dobře hodí ke kachně, huse a jemně kořeněným jídlům s asijským nádechem. Ten, který nezrál v dubovém sudu, se hodí ke grilovanému mořskému okounovi, k jarní zelenině, zejména ke chřestu.
A skvěle se doplňuje také s kozím sýrem. Josefe,pro mě je to nápříklad luxusní a myslím,že autor muže zvolit název jaký chce. Výborné suché bílé víno, jehož jemná vůně zprvu okouzlí hořkými mandlemi, po otevření se pak lékořicí a černým bezem. Chutově plné a dobře strukturované víno, které se výborně hodí jako aperitiv, ke kuřecímu masu, omeletám či rizotu. Už jsem zmínila rosé jako ideální letní nápoj, doplní ale vhodně i grilovanou rybu nebo lehký zeleninový salát.
Plnější styly jsou pak výborné například ke krevetám nebo humrům a ta hodně výrazná se. I skvělé víno totiž spolehlivě zabije nesprávná kombinace chutí. Bílé víno zvolte, pokud chcete podávat tvrdé sýry (eidam, ementál), kuře nebo ryby. These Sausage and Grilled Shrimp Kabobs are packed with flavor and super easy!
Růžové vlno se hodí k lososu a ke krevetám. Kurt Schneider had no choice but to prove him wrong, thus beginning this epic video battle.
Keře vzácné odrůdy Romorantin patří k nejstarší vinné révě na světě, některé byly vysázeny v půlce 19. Víno je poddajné a medové a má svěží a minerální strukturu. Hodí se ke korýšům a chřestu, měkkým sýrům, bílému masu a také k pikantní asijské kuchyni, třeba ke krevetám na zázvoru.
Tato webová stránka může využívat soubory cookies ke zlepšení uživatelské zkušenosti v průběhu návštěvy webu. Soubory cookies se delí na nutné, které jsou nezbytné pro správné fungování webové stránky. Taky používá soubory cookies třetích stran, které využíváme pro analýzu a vylepšení webové stránky dle. Jake Ouviña – Portfolio.
Jeho chuť nejlépe vynikne při teplotě až stupňů. Zásady servírování Sklenka vína v létě má i další funkci, a tou je osvěžení. Myslete proto na to, abyste měli víno vždy vychlazené na správnou teplotu.
Příliš ledové nebo naopak teplé víno.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.