pondělí 3. října 2016

Recirkulační digestoř diskuse

Recirkulační digestoř Electrolux už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Klasickou odtahovou mít nemůžeme, protože ji není kam vyvést. Zapnete ji a ona začne odtahovat vzduch.


Při našich testech ale pravidelně zjišťujeme, že to ve skutečnosti tak jednoduché není.

Jsou ale mezi vámi jistě tací, kteří zrovna nestaví nový dům svých snů nebo neupravují svou nemovitost s možností vybudování odtahu par. V takovém okamžiku přichází na řadu recirkulační digestoře. Na první pohled může jít o naprosto shodné produkty, co se týče vzhledu. Chtěla bych koupit novou digestoř , uvažuji o recirkulační. Jaké s ní máte zkušenosti?


Dokáže neutralizovat pachy třeba ze smažení? Předpokládám, že páru v podstatě vyfoukne zpátky a vlhkost vzduchu nesníží, jde mi hlavně o ten pach.

Zároveň bych chtěla, aby nebyla moc hlučná. Ahoj, neporadím typ ani značku (my máme klasickou, nevestavnou), ale pokud chceš výkonnou, tak určitě s odvodem do komína. Zkus například na mall.


Digestoř s recirkulací bude vždy o kus méně výkonná. Vybíráme digestoř do kuchyně spojené s obývákem - dohromady 45ma nevím si rady s velikostí sacího výkonu. V nějakém chytrém článku jsem se dočetla, že by to chtělo digestoř s min. Ahoj maminky, budem dělat novou kuchyň a chtěla jsem se zeptat jestli někdo máte digestoř bez vývodu do komína. Máme starší dům, takže to není tak jednoduchné.


Co si o tom myslíte, máte někdo takovou? Výsuvný odsavač par se třemi stupni výkonu zajistí svěží a zdravý vzduch během vaření. Omyvatelný filtr a LED osvětlení dělají z tohoto odsavače par skvělého pomocníka při vaření.


U recirkulačních digestoří se k pohlcení pachů používají takzvané uhlíkové filtry. Jedná se o kazetu s aktivním uhlím, která se instaluje přímo do digestoře. Ostrůvkový digestoř : Kvůli svému umístění získal klasický komínový digestoř označení ostrůvkový.


Pokud máte velkou kuchyň s ostrůvkový pracovní plochou, měla by vaše volba padnout právě na tento typ. Zabere sice více prostoru, ale má vysoký sací výkon.

V tu chvíli byste si totiž odtahovou digestoř mohli pořídit jen s tím, že byste provedli v kuchyni stavební úpravy. Nasají vzduch, pročistí jej skrze filtr a vrátí ho zpět do kuchyně. Filtrů existuje několik druhů v. Kdy volit recirkulační digestoř. Vzduch není odsáván ven, ale prochází filtry s aktivním uhlím, které ho zbaví zápachů a páry, a pak jej opět čistý vrací do místnosti.


Komunita okolo bydlení, stavění a realit. Vzhledem k tomu, co jsem načetla ohledně vývodu digestoře na fasádu (odkapávání kondenzátu na omítku) mě napadlo, že bychom pořídili recirkulační digestoř a tím se zbavili nutnosti dělat vývod ven (do střechy nelze). Re: Odsávač - ne digestoř Takže - jestli tomu dobře rozumípokud to prožene přes uhlíkový filtr a vzduch vrátí zpět do kuchyně, tak je to digestoř. Zápach a mastnota je strávena.


A pokud to (teplý) vzduch odsaje z kuchyně pryč a na jeho místo nasaje studený vzduch zvenku, je to odsavač. Testování a recenze odsavačů FABER. Jsme specializovaným prodejcem italských odsavačů par Elica.


Máme vyškolený tým obchodníků, který své práci rozumí a rád zodpoví veškeré Vaše dotazy ohledně funkčnosti přístrojů i možných variant zapojení. Zpětná klapka se používá pouze v případě, že bude digestoř použita pro odtah do komína, kdy jsou ven z místnosti odváděny pachové látky a vlhkost. Montuje se přímo na vývod na digestoři.


Klapka zamezuje vrácení výparů zpět do místnosti. Pokud je digestoř zapojena na recirkulaci, klapku nepoužíváme. Jenže v malé se vzduch párou nasytí mnohem rychleji.


Proto je tak důležité mít právě v malých kuchyních výkonnou digestoř s přímým odtahem, recirkulační vás díky filtrům zbaví zápachu a tuku, ale nikoliv dostatečně páry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky