neděle 18. prosince 2016

Arduino měření spotřeby

Asi dni jsem chodil kontrolovat cisla na plynomeru a na loxone a navypadnul ani jeden puls, tak snad na to bude spolehnuti. This topic has odpovědi, diskutující, and was last updated před years, months by Pulec. Mbus je jednodussi protokol nez modbus a komunikuje zmenou nepaeti (resp. proudu). K pripojeni potrebujes nejprve Mbus master (nejcasteji s RS2popr. ethernet vystupem) a ten potom musis do Loxone.


Tak nic už jsem si poradil. Elektroměr jsem trochu upravil a přidal druhý optočlen, který okamžitě hlásí směr toku energie (výroba nebo spotřeba).

Zároveň jsem zvýšil frekvenci původního optického výstupu asi o tři řády, takže je to schopné do dvou vteřin změřit i malé. Sami již při měření vidíte rozdíl. Po probuzení a rozsvícení LED diody je to něco málo přes 19mA.


Nepočítáme-li krátkou spotřebu při. Samozřejmě je to polovodičový spínač, takže ohmmetrem změřit nepůjde (leda byste měl štěstí na správnou polaritu při měření ). Ale pro představu, jak se to chová k přivedenému napětí, to myslím hodně pomůže. Order by 8pm for Next Day delivery!


Možnosti jsou dvě, použít vhodný (tzv. SHUNT) rezistor a pomocí měření úbytku napětí na něm sledovat graf osciloskopu a ten vyhodnotit.

Takže pro měření pulsní spotřeby je nutné použít něco lepšího než jen ampermetr. Výsledek (hlavně měření spotřeby BLE modulu) může vypadat např. Někdy chceme postavit nějaké zařízení které má být napájené na baterie.


Například meteostanici, nebo obecně zařízení které má v nějakých intervalech sbírat data z nějakých čidel a ukládat je. Arduino běžící na baterky. Jihoasijské země, jako například Singapur nebo Malaysie, čas od času zamoří mračna kouře. Nejde o smog, tvořený zplodinami vozidel, ale o opravdový kouř pocházející z lesních požárů, které jsou zde časté – obzvláště v Indonésii v suchých obdobích. Pokud jeden obyvatel domu plýtvá zbytečně teplem, v rozúčtování bez indikátorů tepla, zaplatí za jeho neohleduplnost všichni ostatní obyvatelé.


Impulsní výstup elektroměru lze vyčítat a ukládat v modulech SC5-IG SD5-IGa SE5-IG1. Optimální volbou pro měření spotřeby energie za účelem vzdáleného odečtu je výběr elektroměru s datovým výstupem. KB o metrologii, v platném znění. Qubino 3-Phase Smart Meter je používán pro měření spotřeby elektřiny v troj-fázové elektrické síti v domácnostech nebo průmyslu. Přístroj měří energii přímo v 3-fázových sítích podle principu rychlého vzorkování signálů napětí a proudu.


Je navržen tak, aby byl namontován na liště DIN. Rozhodl jsem se sepsat projekty, které provádím se svými dětmi a elektronikou. Konkrétní příklad nasazení měření spotřeby tepla v bytech.


Na objektu Brno-Bulharská 10 byl instalován firmou Lomex Blansko a od 1. Centralizovaný měřicí systém pro měření spotřeby tepla v bytech.

Proto považujeme přesné měření spotřeby vody za nezbytné a také považujeme ONLINE přístup k naměřeným hodnotám za velmi přínosný. Níže se pokusíme vysvětlit, co je podstatné pro měření spotřeby vody zajistit a jakým způsobem lze předejít nepříjemnostem typu příliš vysoká faktura za vodu atp. Správný měřící směr je také naznačen na měřícím elementu pomocí šipky ven z modulu. Tento senzor lze použít při vytváření měřících přístrojů pro měření spotřeby v domácnosti či informace o činnosti daných zařízení. Je však důležité dbát na to, aby senzorem procházel vždy pouze jeden vodič.


Kontrolujte spotřebu energie a najděte spotřebiče s velkým odběrem. Jednoduše zjistíte, který ze starších spotřebičů se vám již nevyplatí provozovat a které. Přidám k tomu informaci, že ten Li-Ion nabíječ bere podle mého aktuálního měření 3mikroampér, takže řešit mikroampéry navíc u WDT je zcela zbytečné.


Může nalézt uplatnění v různých projektech, jako například měřič spotřeby vody v domácnosti u jednotlivých spotřebičů, měřič objemu pro dávkovač vody a další. Měření spotřeby energie. Vzhledem ke konstrukci je samozřejmě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky