úterý 27. prosince 2016

Hoegaarden výslovnost

V Hoegaardenu sídlí pivovar Hoegaarden. The Original Belgian Wheat Beer. Almost 6years ago in the Belgian village of Hoegaarden , a band of monks experimented by adding oddball botanicals from halfway around the world to their traditional wheat beer.


Také si rádi zajdete na sklenici hégárdna? Pak vězte, že kdybyste si ho takto objednali v Belgii, odkud toto skvělé pivo pochází, nikdo by nevěděl, co máte na mysli. Správně se totiž vyslovuje „huchardn“. V našich luzích a hájích je tato výslovnost málokde používaná, ale zkuste obsluhu ve své hospodě.


Naučte sa výslovnosť v Holandčina od rodených hovorcov. Hľadajte frázy v tomto jazyku a naučte sa ich výslovnost (Holandčina). Naučte se výslovnost v nizozemština od rodilých mluvčích. Hledejte fráze v tomto jazyce a naučte se jejich výslovnost (nizozemština). Výslovnost zejména zahraničních značek, které logicky nevychází pouze z anglického jazyka, bývá častokrát oříškem pro každého z nás.


Učte se vyslovovat s našimi průvodci. Zpravidla to funguje tak, že název někde zaslechneme a hned si myslíme, že takto se vyslovuje správně. To však pochopitelně nemusí být pravda. Přinášíme vám krátký výčet značek z různých průmyslových odvětví, které. Lidi používají cizí termity a nejenže neví, co znamenají, ale dokonce ani neví, jak se který termit vyslovuje.


U Lamba ještě zůstaneme - jejich nejprodávanější model se vyráběl deset let a postavili ho ve více než čtrnácti tisících exemplářích. Název (podle bojového býka) je španělský, takže má i španělskou výslovnost. Japonský crossover už je tu dlouho a jeho jméno dělá. Tohle je pro mnoho pivařů velký oříšek. Hoegárdn“, jak ho často nesprávně vyslovují, se totiž správně vyslovuje úplně jinak, než byste čekali.


Až přijdete příště do restaurace, můžete se blýsknout. Hoegaarden Rosée je lehký pivní speciál, který kombinuje originální citrusovou chuť belgického světlého pšeničného piva s jemnými tóny a svěží vůní malin. V obchodech tuto novinku najdete ve speciální slavnostní lahvi o objemu litru, která ozdobí každou více či méně slavnostní příležitost.


Potřebovali totiž mezi lidi dostat správnou výslovnost a vyvarovat se komolení názvu. Hoegaarden – kolik lidí se ho zdráhá v hospodě objednat jenom proto, že neví, jak si o něj říct? Staropramen neinvestoval do osvěty, když k nám začal tuhle značku belgického piva dovážet.


Ono vůbec, ač vystupování našeho číšníka působilo profesionálně, o pivech nevěděl téměř nic. Respektive jediné čeho byl schopen, bylo odpapouškování nabiflovaného popisu piv, které jsme si zrovna objednali… nevím, proč nás tím zatěžoval :) A alespoň výslovnost piv by měl někdo číšníky naučit správně. Pominu-li počeštělou výslovnost anglických slov, tak název je to vhodný pouze pro agenturu zprostředkovávající studentům práci v zahraničí (jak to koneckonců na začátku SA bylo). Jenže autobusy, vlaky, zájezdy a letenky pro všechny věkové kategorie už do toho jaksi nezapadají.


Kdyby aspoň jezdily za studentské ceny. Hoegaarden is a municipality in the province of Flemish Brabant, in Flanders, one of the three regions of Belgium. The municipality comprises the villages of Hoegaarden proper, Meldert and Outgaarden.


The total area is which gives a population density of 1inhabitants per km². Scotch Whisky Single Malts Region Název alk. Stejně tak asi budeš těžko lidi přeučovat z výslovnosti „Goeteborg“ na „Joeteborj“ („oe“ píšu, protože neumím na tabletu napsat přehlasované „o“), ale Hoegaarden je poměrně nové slovo, v takových případech mi přijde dobré poučit neznalý personál, já si to celkem užívám. Nezapomenutelné jméno je dobrým základem pro úspěšné podnikání. K čemu je skvělý produkt nebo služba, když si vás nikdo nebude pamatovat?


Se zvučným jménem ale dokáže uspět i průměrný byznys, protože zůstane uložený v mysli. Dále je dů-ležité, aby se o sebe děti dokázaly postarat, tzn. Jsme shromažďovány údaje o více než 473klíčových slov. Webové stránky Artesian-spring. To umožňuje provádět analýzu klíčových slov hloubkové, získat zajímavé poznatky výzkumu konkurenty.


Pokud jste (podobně jako já) měli zafixovanou výslovnost Himaláje, možná vás překvapí, že správně se název tohoto monumentálního pohoří píše i vyslovuje jako Himálaje, tedy první a dlouhé, druhé krátké. Austin je hlavní město státu Texas. Jones, Another Time, Another Place (album, Jennifer Warnes), Antalya.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky