pátek 30. prosince 2016

Olivový chleba

Olivový chléb - recept: Mouku smícháme s droždím a vajíčky. Pak přidáme víno a olej. Olivy vypeckujeme, nakrájíme nadrobno, rovněž nakrájíme šunku a postrouháme sýr.


Mouku vsypte do velké mísy a vmíchejte do ní droždí, sůl a olivový olej. Vlijte většinu vody a směs propracujte na pevné, lepivé těsto.

Na lehce pomoučněném válu těsto deset minut hněťte, až bude lesklé a pružné. Tématické fráze: olivový chléb olivový chleba olivový chleb recept dokonaly chleba s olivovym olejem olivy recepty recept na olivový chléb recept olivový chléb chléb s olivovým s olejem chleba s olivovým olejem olivový chleba chléb s olivy recept na olivový chleba chléb s olivovym olejem recept kváskový olivový chleba. Návštěvu obchodů s potravinami v době karantény, mohou mnozí vnímat jako plnění bobříka odvahy. Pečení domácího chleba , housek nebo rohlíků, se možná zdá být složité, ale opak je pravdou.


Předchozí Kváskový žitný chléb. Další Ořechový celozrnný chleba. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.

Recept na přípravu boc. Jednoduchý olivový chléb, který připravíme velmi rychle v domácí pekárně. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť.


Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba , informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb! Do vykynutého těsta zapracujte vejce, olivový olej, cukr, sůl a hladkou mouku.


Pokud chcete, přidejte nadrobno nasekané bylinky a semínka. Těsto pořádně zpracujte na válu – správně propracované je vláčné, hladké a nelepí se. Možná už jste podlehli trendu domácího pečiva, možná ne. Po přečtení tohoto článku se na něj ale určitě vrhnete – vybrat si můžete olivový chleba , domácí houstičky nebo bílý chleba se sýrem a mrkví.


Tématické fráze: recepty na celozrnny chleba těsto na slunečnicový chléb recepty z lidlu chleba z melty olej slunečnicovo olivový bulharský chléb recept na celozrnný chléb slunečnicový slunečnicový žitný chléb recept slunecnicovy chléb peceni slunecnicovy chleb z trouby recept recept na slunecnocovy chleba kváskový chleba. Tenhle recept jsem našel na tady (jsou tam skvělé recepty) a chleba byl naprosto senzační! Některé kroky jsem vynechal a trochu upravil a ve výsledku se to skvěle povedlo. Sigri dělávám olivový chléb také, možná s jiným těstem, ale to není podstatné.


Jen přidám malý postřeh: když olivy nerozmixuješ na kaši, ale nadrobno nakrájíš, není těsto pak takové tmavé, naopak olivy tvoří krásnou mozaiku.

Plníme a tvarujeme olivový chléb Dobře vykvašené těsto znásobí objem a bublinkuje. Nyní vložíme do olivového chleba svou tvůrčí duši milovníka řeckého pečiva. Balkánský sýr rozdrobíme na hrudky podle chuti. Olivy Kalamata vypeckujeme a nasekáme na menší kousky. Připravíme si k ruce olivový olej.


Nájdite si vo svojom okolí človeka, ktorý kváskuje a označte na mape seba, aby o vás vedeli aj ostatní. Označte na mape vaše mesto a vpíšte k nemu svoje meno a kontakt na seba a aj to, či máte kvások ražný, špaldový, pšeničný alebo bezlepkový. Dnes jsem upekla olivový chleba poprve je opravdu vynikajici, tak to vypada, ze ho do druheho dne u nas taky moc nezbyde #128513;#128522;Je mooc dobry,moc dekuji. Na potírání můžete používat i obyčejnou vodu, olivový olej nebo samotný žloutek. Tady nevím, co jsem udělala špatně, chleba měl po vytažení křupavou kůrku, ale jakmile zchládnul, zgumovatěl.


Pokud pominu tohle, brambory jsou v těstě super, dělají chleba mnohem vláčnější, takže je velmi dobrý i ve chvíli, kdy by klasický chleba už byl suchý a tvrdý. Pekla jsem z polohrubé mouky, jak paní Lucie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky