úterý 20. prosince 2016

Na co jsou dobré hrušky

Naši předkové říkali, že hrušky jsou dobré na nervy a krev. Doporučují se při nemocech krevního oběhu, ledvinových chorobách. Obsah tříslovin a pektinu působí ochranně na sliznici žaludku a střev. Pijeme po šálcích celý den.


Studie zjistila, že strava bohatá na ovoce, jako jsou hrušky a jablka, pomáhá ženám ve věku od třiceti do padesáti let hubnout.

I když tady dost záleží od odrůdy. Hrušky jsou dobré na trávení a mohou omezit i vznik zácpy. Ty šťavnatější a sladší mohou ve větším množství dokonce vyvolat průjem, ty tvrdší, kyselejší nás naopak při řídké stolici dokážou zachránit.


A až se zima zeptá, co jste dělali na konci léta, budete připraveni. Hrušky můžete také zpracovat do hřejivého hruškového džemu se zázvorem, hruškového likéru nebo oblíbeného pečeného čaje, který se hodí hlavně v zimě na zahřátí. A co je ještě lepší, po vypití čaje můžete ovoce sníst.

Jste to, co jíte od hlavy dolů na nohy. Váš žaludek by neměla být‚pas‘koš“. Jablka jsou červené bobule jsou modré, hrušky jsou sladké a všechny jsou dobré pro vás.


Jíst zdravě, být nutrition-bohatý. Dej nezdravé jídlo botu a přejít na ovoce. Zdravé stravovací návyky podporovat. Zralé a měkké hrušky jsou lehce stravitelné. Je dokázáno, že už po minutách od snědení se hruška dostane do tlustého střeva.


Hrušky mají mírný adstringentní (stahující) účinek, působí proti hnilobným procesům ve střevech, proti plynatosti střev při kolitidě (zánětu tlustého střeva) a střevní dyspepsii (poruchám trávení v oblasti střev). Navíc se tyto potravinové jedy postupně usazují v tkáních, například v játrech. JABLEČNÉ LÍVANEČKY Ládi Hrušky ! Láďa Hruška při svém vaření zaměřil na lívanečky.


Hrušky na uskladnění kupujeme jen u dobrého obchodníka, aby nebyly podtržené nebo nepocházely z chladnějších poloh, kde jsou chuti nevalné. Nedozrálé a špatně živené zimní hrušky jsou na nic, a proto je tady kvalita nade vše. A ne ledajaké - jsou jablečné.


Máme pocit, že hrušky jsou lehce opomíjené ovoce, přestože jsou stejně jako jablka dobré , sladké, zkrátka jako med.

Také jsou „letní“ a „zimní“, také obsahují spoustu vitaminů a minerálů, také je seženete za pár korun a také s jejich přispěním upečete koláč, kterým všem vyrazíte dech. K dispozici jsou volné přepisy jeho receptů, odkazy na originální videorecepty TV Nova, komentáře a fotografie připravených jídel dle receptů Ládi Hrušky od jeho fanoušků. Jsou velmi bohaté na draslík, jehož účinek je přesně opačný sodíku. Výzkumy ukazují, že čím vyšší je příjem draslíku, tím nižší je riziko hypertenze. I poněkud strašidelné věci mohou být opravdu dobré.


Až ochutnáte tuhle dobrotu od Ládi Hrušky , dáte nám jistě za pravdu. Ingredience: Dvě lžíce mléka dvě lžičky hnědého cukru lžička kakaa lžička vanilkového cukru půl hrníčku polohrubé mouky malá kostka másla šest celých mandlí Postup: 1) Ze surovin si vypracujeme těsto a uděláme z něj kuličku. Lidské tělo je na správném zásobování minerálními látkami z potravy naprosto závislé a bez nich nemůže fungovat. Co jsou to vlastně minerální látky?


Minerály jsou anorganické látky, které naše tělo potřebuje v malém množství pro různé funkce. Co jíst pro vaše lepší trávení? Ovoce a zelenina jsou plné vitamínů, minerálů, vlákniny a dalších látek, které mají příznivý vliv na celkový zdravotní stav.


Některé z nich jsou však jako stvořené na konzumaci v případě žaludečních, střevních nebo žlučníkových problémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky