čtvrtek 29. prosince 2016

Výměna wc v paneláku

Tiež môžete vymeniť WC umiestnené na zemi a namiesto neho zvoliť misu zavesenú na stene. Ovšem ak si vyberiete závesné WC , je potrebné brať do úvahy jednu dôležitú vec. Výměna WC v paneláku : Co obnáší? Jako další krok WC mísu postavte. Podle WC a splachovací trubky budete potřebovat ještě jednu vhodnou spojku, čili spojovací díl mezi WC a splachovací trubku.


Tu nasaďte na přípojku splachovací trubky na zadní straně WC.

Splachovací trubku natřete na konci mazadlem a zastrčte ji až na doraz do spojky. Pokud vaše současná toaleta neplní ani jednu z těchto podmínek, měli bystese zamyslet nad její výměnou. Stojící WC zvládnete vyměnit za necelé hodiny. V našem video návodu z projektové dílny HORNBACH vám ukážeme, jak demontovat stojící WC a jaké pomůcky budete potřebovat pro montáž nové WC mísy. Jednoduchá výměna WC mísy – s HORNBACHem!


Jsme Míša a Petr a zařizujeme si naše první společné bydlení. Koupili jsme si obyčejný byt v obyčejném paneláku , ale uděláme z něho neobyčejné bydlení. Kompletná rekonštrukcia WC toalety a miestnosti Rekonštrukcia WC toalety.


Prestavba WC toalety je jednou z menej náročných rekonštrukcií či prerábok ako časovo tak aj finančne a môže väčšinou prebiehať za normálnej bežnej prevádzky v byte.

V posledních dvou letech občas nějaké pachy se objevovaly a letos už je to kritické. Požadovala jsem kontrolu centrálního odsávání SB ti žádnou závadu nezjistili, jen mě chybí v odsávání zpětné klapky. V ceně je obsaženo: Vybourání původního umakartového jádra, nové zděné příčky, rozvody vody a odpadú do koupelny, WC a kuchyň, nové rozvody elektro pro předsíň, koupelnu a přívod do kuchyně, obklady a dlažby v nové koupelně a wc , nové jističe a výměna bytové rozvodnice elektro. WC je v panelových bytech často řešeno umakartem a pak samotná toaleta a většinou i koupelna (celé bytové jádro) vyžadují rekonstrukci.


Jak dlouho tato výměna trvala? Kolik dnů u vás byli řemeslníci? Když probíhala výměna stoupaček v jednotlivých bytech, netekla voda v celém domě, nebo vždy jen v bytě, kde se stoupačky měnily?


Večer, když řemeslníci v bytech nebyli, tak bylo možné používat WC a vodu, pokud výměna trvala více dnů? V uvedeném obrázku je osová vzdálennost 2mm. Je to běžné nebo pouze k tomu danému wc na obrázku?


Místnost bude malá, tak nechci aby mezi nádržkou a stěnou bylo zbytečně moc místa. Na druhou stranu jsem byl jednou svědkem toho, že se tam mísa nevešla, tak toho bych se chtěl také vyvarovat. Rekonstrukce bytového jádra s koupelnou za dní!


K tomu ještě přistupuje i fakt, že při rekonstrukcích a bourání v paneláku si mnohé „odborné“ firmy zapomenou zaznamenat, která ze šachet patří kterému okruhu odvětrání. Podle typu panelových domů bývají zvlášť pro kuchyni a zvlášť pro hygienické zařízení. V některých domech jsou dokonce tři. Zámek do dveří v bytě dnes někdo už vůbec nedává, pokud máte ale děti nebo ložnici J pak jej doporučuji namontovat. Přání majitelů: „ V současné době je bytové jádro ještě z původního umakartu s již nefunkční ventilací, vanou, která zabírá polovinu koupelny, umyvadlem s rezavou odpadní trubkou a dveřmi na toaletu.


Rádi bychom v koupelně vyměnili vanu za sprchový kout, čímž by vzniklo místo pro pračku a nově umístěné umyvadlo.

Záleží,jaké dveře chceš. Nové dveře do paneláku tak můžete mít v rekordně krátkém čase a bez větších stavebních úprav. Vysekání původních ocelových zárubní a instalace obložkových zárubní přímo do stavebních otvorů je finančně náročnější a komplikovanější variantou, protože vyžaduje bourání, stavební ruch a špínu v domácnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky