čtvrtek 8. prosince 2016

Syřidlo na korbáčiky

Recepty na výrobu sýrů. Vyroba tvrdého sýra v domácích podmínkách. Výroba domácího tofu sýra. Tvrdý syr domáca výroba.


Ajran jogurtový nápoj D. Chce to trošku cviku, ale dá se to naučit. Nitě jsou z kravského mléka. Ve výrobě jsou použity kultury kysání, chlorid vápenatý, syřidlo. Do mléka se přidá syřidlo , nevaří se, ale pouze se ohřeje na 40° C. Poté se nechá odstát 30–minut. Dalších pět šest hodin se čeká, než zkysne.


Zkysnuté se ohřeje na °C, což napomůže tomu, že se srazí na hrudku. To se přecedí přes utěrku: syrovátka odkape, pevná směs – hrudka. Sýr na korbáčiky se v kuse ponoří do horké neosolené vody.


Syřidlo na korbáčiky

Nechte ho několik vteřin ležet a promněte ho vařečkou. Potom musí nastoupit vaše odolné ruce. Celou hroudu nyní už od horka změklého sýra několikrát v ruce přeložte. Nátahněte a opět přeložte, asi 7x.


Chyťte část sýru a uvidíte, že se z hroudy sýra. Pokud se chcete do přípravy domácích korbáčiků pustit úplně od začátku, měli byste vědět, že to není zas tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vplyv na minimálnu trvanlivosť syridiel má aj teplota skladovania a manipulácie.


Je potrebné rozlišovať tieto teploty. Syridlo nie je potravina, ale prídavná látka do potravín, k rátkodobé vystavenie syridla počas transportu aj pri vyšších vonkajších teplotách v letnom období má len nepatrný vplyv na jeho minimálnu trvanlivosť. Syřidla na domácí výrobu sýrů nebo faremní výrobu sýrů, sýřidla k výrobě domácích sýrů, prodej syřidel.


Syřidlo (nesprávně sýřidlo) nebo také srážedlo mléka je základní surovinou při výrobě sýrů při srážení mléka. Pokud si troufáte na trochu experimentování, můžete si doma vyrobit vlastní sýr a třeba i korbáčiky , chloubu našich východních sousedů. K přípravě si musíte pořídit teploměr, sýrařskou kulturu a syřidlo. Složení: Přírodní, polotvrdý, nezrající, polotučný, slaný pařený sýr (kravské pasterované mléko, sůl, syřidlo ). Korbáčiky jsou známé svým zapleteným tvarem.


Tuk v sušině min , sušina min. Strojom vyťahované, ruč. Po ohriatí na 38- C si dáme do malej misky syridlo. Pri kúpe treba pozerať silu syridla a dávkovať podľa návodu. Pridáme trocha vody, premiešame a vlejeme do mlieka.


Mlieko prikryjeme a necháme stáť cca minút. Malo by sa vytvoriť niečo ako na tejto fotke a síce. Syřidlo spolu s chloridem, výtěžnost zvyšuje právě zmíněný chlorid vápenatý, totiž vápenaté soli. Můžete si případně zakoupit i syřidlo a zvlášť chlorid. Zasýření trvá dle dávky syřidla a délka se liší dle požadovaného druhu sýru.


Syřidlo na korbáčiky

Většinou je sýřenina žádána cca do minut. Jsou slané, při jídle si s nimi můžete hrát a skoro každý je má rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky