úterý 21. února 2017

Do čeho odebrat moč

Moč na vyšetření močového sedimentu a na kultivační vyšetření by měla být odebrána ze středního proudu,“ říká urolog. Pacient tedy při odběru něco málo vymočí do toalety a střední proud zachytí do zkumavky. Pokud je vaše kočka nemocná a potřebujete odebrat moč , není snadné kočku donutit, aby se vymočila do prázdné toalety. Existuje umělohmotné stelivo, v němž kočka může hrabat, ale jímž moč proteče bez znečištění a vy ji můžete slít do lahvičky a odnést na veterinu.


Toto stelivo se dá vymýt a použít opakovaně. První ranní moč je však pro většinu vyšetření důležitá proto, že zůstává v těle dlouho, sbírá se po celou noc a tudíž i případné bakterie a infekce v ní mají čas se zmnožit a jsou snadno vidět.

Jediná možnost, kdy bych moč mohla relativně dobře odebrat by bylo před spaním, jak se jde koupat (stojí opřený o vanu a dívá se, jak do ní teče voda a vždy u toho čůrá), to je ale asi blbost, protože bych moč vezla na rozbor až druhý den. Když ho rozbalím na přebalováku, tak zdrhá, takže čekat s rozbalenou plínkou taky nemůžu. Večer a druhý den vše vypadalo OK, ale na třetí den začal kocour zase brečet a odlehčovat tlapu.


Do přepravky se mu nechtělo, z přepravky taky ne, ale na stůl musel. Zvětšené uzliny, bolestivost v oblasti ledvin. Nafasovali jsme dvacítku stříkačku a pokyn odebrat ranní kocouří moč.


Jak odebrat holčičce moč už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Ahoj, řešíme s manželem problém, do čeho odebrat sperma při domácím odběru. V lékárnách nám řekli že nic nevedou, má to být skleněná nádobka ( ne plast) a víčko na šroubování. Prvý moč vymočí do WC, stredný prúd zachytí do močového pohára a zbytok vymočí do WC. POSTUP ZBERU Pred začatím zberu sa pacient o hod ráno naposledy vymočí do WC (nie do zberovej nádoby).


Moč je průhledný vodný roztok barvy od světle žluté po jantarovou. Je to vedlejší produkt nebo odpadní kapalina, vylučovaná ledvinami, transportovaná močovody do močového měchýře, kde se hromadí, až je odvedena močovou trubicí. Barča sice do lahvičky čůrala kolem 3let (taky hospitalizace v nemocnici, takže čůrala i jim tam), ale děsně nerada, byl to celkem boj, nevim, čeho se bála.


Děláme to tak, že si sedne do dřepu do vany, já jí opláchnu sprchou. Při zavedení permanentní cévky je nutné moč odebrat přímo z cévky po částečném odpuštění moči z odvodné části. Nepřípustný je odběr z močového vaku.


U kojenců a malých batolat se odebírá tzv. Co mám udělat když chci přijít na preventiní prohlídku? Z čeho se skládá preventivní prohlídka? Moč dlouhodobě zabarvená do červena může být důsledkem větší ztráty krve, infekce, zvětšené prostaty, rakoviny, cysty či ledvinových kamenů.


Za oranžovou či sytě žlutou moč obvykle může buď vysoká dávka beta-karotenu či vitamínů skupiny B, zejména pak riboflavinu, a tedy vitamínu B2. Je možné odebrat řidičský průkaz? Dobrý den moc vás prosím o radu,přítel minulý týden naboural vlastní vinou ze zadu do stojícího auta,jelikož mu auto téměř nebrzdilo a přivolaná policie neshledala brzdnou dráhu a situaci zhoršilo to že si přítel před řízením dal piva hrozí mu odebrání řidičského průkazu.

Chci se zeptat zdali je to možné a jestli se. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu.


Kdy mohu odebírat moč pro testování? Pro zjištění těhotenství lze použít jakýkoliv vzorek Vaší moči, nejvhodnější však je první ranní moč , protože obsahuje nejvyšší koncentraci hCG. Vzorky moči můžete odebírat do jakékoliv čisté a suché nádobky z plastu nebo skla. Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a pouze žloutky bez bílku.


Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky