neděle 5. února 2017

Jak vyčistit rošt trouby

Pečeme kuřata, masa všeho druhu, dorty i koláče, rozpékáme pečivo. Troubu vždy jen otevřeme na vložení pokrmu a později na vyndání hotové báječné pochoutky. Pak se jednoho dne zadíváme do otevřené trouby pozorněji a přijde šok! Nánosy mastnoty, zaprskané stěny, cosi ošklivého zapečeno na roštu.


Letní grilování se blíží.

Praktický návod jak rychle a bez námahy vyčistit , grily, trouby , rošty a kotlíky ekologickými přípravky firmy Amway. Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku. Není to totiž jednoduchý úkol, zvlášť proto, že většina volně dostupných přípravků na čištění trouby stojí sice balík, ale tak úplně nefunguje. Jak vyčistit mikrovlnnou troubu. Pokud se snažíte o ekologický přístup při čištění mikrovlnné trouby , tak následující postup je tím pravým.


Nakrájíme citron na plátky a vyskládáme ho do misky nebo hlubokého talíře s vodou. Talíř nebo misku dáme do mikrovlnné trouby a zapneme na minuty při maximálním. Po konci vaření a pečení stačí zmáčknout tlačítko, uvnitř trouby se teplota vyšplhá až k pěti stům stupňů a veškeré nečistoty se rozpadnou na prach.

Ten z trouby jednoduše vymetete. Tímto způsobem se dají vyčistit také pekáče, rošty a další smaltované součásti. Stačí je nechat uvnitř trouby. Pyrolýza: na konci pečení jednoduše zmáčknete tlačítko, teplota uvnitř trouby stoupne až k 5°C a nečistoty se rozpadnou na prach, který pak z trouby jen vymetete.


Můžete takto vyčistit i pekáče, pánve, rošty a další smaltované součásti. Katalýzou: stěny trouby jsou vyrobeny ze speciálního materiálu. Na vyčištění špinavého a mastného skla můžete použít i kypřicí prášek do pečiva.


Nasypte ho do mističky a přidejte vlažnou vodu. Nepřežeňte to, měla by vzniknout hustší krémová kaše. Tu pak hadříkem naneste na dvířka trouby , důkladně rozetřete a nechte asi půl hodiny. Vyberte proto přípravek přímo na čištění grilů, který na rošt buď nastříkáte sprejem, nebo natřete přiloženým štětečkem a po chvíli působení skoro bez práce setřete vlhkou textilií.


Určitě při čištění grilu nesahejte po přípravcích na čištění pečící trouby. Existuje několik způsobů, jak vyčistit troubu za použití několika laciných věcí, které najdeme doma. Zda budou účinné, bude záviset především na tom, jak moc je trouba špinavá a jak dlouho jsme troubu nečistili. V případech, kdy je trouba hodně zaneřáděná, se na čističe domácí. Rošt z trouby snadno vyčistíte bez drahých čisticích prostředků a to tak, že celý rošt na noc ponoříte do vody se saponátem.


V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách.

A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby , prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit. Po měsících pečení je trouba většinou dost špinavá. Nahromaděná mastnota a spálené jídlo se v ní mění na uhlík a způsobuje nepříjemný zápach. Vzniklá vlhkost povolí nečistoty a ty pak lze snadněji. Naprosto jedinečný způsob jak dokonale vyčistit troubu od zapečených mastnot a nečistot je za použití jedlé sody.


Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu. To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby. Vyzkoušeli jsme, jak si povede při úklidu ocet a zda bude stejně účinný jako běžný čistící přípravek. Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa.


Po vyčištění troubu hodin nepoužívejte, nechte v ní pastu působit. Mastnota nebude mít šanci. Na čistění trouby není třeba kupovat speciální přípravky - vystačíte si s tím, co máte doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky