čtvrtek 16. února 2017

Domácí vegeta v sušičce

Očištěnou zeleninu umeleme (třeba na maso mlýnku, ale robot je lepší), smícháme se solí a rozložené na plechu usušíme v pootevřené troubě asi na. Domácí vegeta recept - TopRecepty. Moje úpravy - zeleninu jsem nemlela, jen nahrubo nastrouhala,aby zůstaly větší kousky. Sušila jsem na filtrační tkanině v sušičce - bylo to suché během dopoledne.


Krok 2: Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouhejte, cibuli, pórek a česnek pokrájejte na tenké plátky a rozložte na velké plechy nebo pláty sušičky. Usušte v pootevřené troubě při až °C, v sušičce na střední stupeň nebo venku na přímém sluníčku (to je ale spíše záležitostí léta a bezvětří…).

Já k tomu používám nožový hrk hrk mixér, který během sekund umele zeleninové sušení spolu s bylinkama na prach. Rozdělte si směs na několik dávek. V jedné misce vše promíchejte dohromady a máte hotovo. V hrnci si uvaříme vodu, ve které všechny bylinky asi tři vteřiny spaříme.


Zachovají si díky tomu krásně zelenou barvu a nedojde k jejich zhnědnutí. Bylinky usušíme v sušičce a rozdrtíme je v dlani na prášek. Smícháme dohromady a uchováváme v čisté sklenici.


K dochucení polévek, omáček, pokrmů čínské kuchyně a jiných jídel často sáhneme po průmyslově vyráběné ochucovací směsi.

Kromě sušené zeleniny však tyto výrobky obsahují přísady, kterým se někteří rádi vyhnou. Spoj příjemné s užitečnýzapni troubu na hodně nízkou teplotu a dvířka nech mírně pootevřená (já do nich pro jistotu dávám vařečku) a máš nejen sušičku ale i topení. Vegeta je přísada do jídla, je to směs sušené zeleniny, různého koření a soli.


Přebytek zeleniny ze zahrádky může znamenat pěknou hromádku voňavého domácího koření. Polévkové koření, které si vyrobíte doma, neobsahuje žádné glutamáty, ani jiné chemické přísady. Working with top Universities and cutting-edge Research Labs, Michael travels the world.


Zeleninu rozprostřeme na plechy a sušíme v pootevřené troubě (případně v domácí sušičce na ovoce) na 60°C asi – hodin. Usušenou zeleninu ještě jednou pomeleme a plníme do sklenic. Vynikající domácí vegeta , chcete-li domácí podravka. Pomlet mrkev, petžel, celer, cibuli, červenou a zelenou papriku, česnek. Sušit na plechu asi v 1cm vrstvě v horkovzdušné troubě, v půlce sušení přidat petrželovou a celerovou nať a libeček.


Zcela usušené znovu pomlít na hrubo či na jemno. Pro malé děti lze dělat i bez soli. Smíchat si ji můžete třeba se sušeným droždím a máte tak opravdu dobré a zdravé dochucovadlo pokrmů. Do domácí vegety patří různé druhy kořenové zeleniny, hlavně mrkev, celer a petržel.


Přidat můžete i pórek a cibuli. Vše jsem postupně usušila v sušičce , pokud nemáte můžete sušit v troubě na stupňů. Délka sušení závisí na druhu zeleniny, když se kousky lámou je hotovo.

Na závěr jsem vše rozsekala v mixéru a uskladnila do sklenice. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Demo video (nejen) pro obchodní řetězce, vhodné na virální marketing. Troubu přepněte ideálně na horkovzduch a teplotu nastavte na °C.


Ještě lepší způsob je použít domácí větrák - maso dejte do trouby (nebo kamkoliv v bytě) a před dvířka postavte zapnutý větrák. Po několika hodinách prohoďte jednotlivé špejle. Sušené maso v sušičce recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky