pátek 3. února 2017

Kardamon albert

Kanelbullar Recepty Albert. Cardamom (sometimes spelled cardamon) is a spice with a strong, perfumey, resinous aroma, and a sweet flavor. Kardamom ( kardamon ) a zdraví. Zvyšuje chuť k jídlu a má kladný vliv na funkci jater.


Používá se při zácpě a plynatosti. Pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu. Lidový název: egypský pepř, mouřeninský pepř Jako koření a léčivo byl kardamom znám již starým Řekům a Římanům. Podporuje funkci mozku a paměti.


U nás je jako samostatné koření méně známý. Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla.


Kardamon albert

Aromatizují se jím steaky, mletá masa. Jsou rozeznatelné podle svých malých semenných lusků, trojúhelníkových v řezu a vřetenovitou, tenkou, papírovitou schránkou a malých černých semen. Tobolka kardamomu je ceněným kořením, které se většinou suší na slunci.


Ale tam kde je král, měla by být i královna. Za tu se velmi často považuje právě kardamom. Jde o rostlinu, dosahující výšky až tři metry, která má příjemnou, aromaticky citronovou vůni a nasládlou kořenitou chuť.


Autor: Thinkstockphotos. Více naleznete v sekci vaší oblíbené prodejny. Děkujeme, že nám to pomůžete zvládnout.


Bestel het makkelijk en snel bij Albert Heijn Grootste assortiment Thuisbezorgd tot in de keuken. Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke společenské aktivitě. Principy ochrany soukromí na Prozdravi. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty.


Zelený kardamom jsou plody a zrna jsou semena téže rostliny. Celý černý kardamom od výrobce TRS v 50g balení obsahuje celé černé lusky kardamomu. Vážená redakcia Domáca liečba, nemuseli Ste byť pri kurkume až takí skúpi.


Choreography: Anna Redlin Music: Toxic (Yael Naim) The choreography is a part of Wizard of Oz performance. All trademarks are property of their respective owners in the US and other countries. Some geospatial data on this website. Pardubicich asi nikde co?


Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý?


Nechte se inspirovat skvělými nápady, recepty a tipy pro zdravý životní styl. Prolistujte si aktuální letáky a katalogy Tesco s akční nabídkou nebo se zapojte se do soutěží a vyhrajte nákupní poukázky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky